Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Elektrische auto in opmars: wereldwijde verkoop +25%

Meer dan één op de vijf auto's die dit jaar wereldwijd verkocht worden, zal naar verwachting elektrisch zijn, met een stijgende vraag in het komende decennium die de wereldwijde auto-industrie zal veranderen en het olieverbruik voor wegtransport aanzienlijk zal verminderen, volgens de nieuwe editie van de jaarlijkse Global EV Outlook van het IEA.

De nieuwste 'Outlook', die vandaag is gepubliceerd, stelt vast dat de wereldwijde verkoop van elektrische auto's in 2024 robuust zal blijven en tegen het einde van het jaar ongeveer 17 miljoen zal bedragen. In het eerste kwartaal groeide de verkoop met ongeveer 25% ten opzichte van dezelfde periode in 2023 - vergelijkbaar met de groei in dezelfde periode een jaar eerder, maar vanuit een grotere basis. Het aantal elektrische auto's dat in de eerste drie maanden van dit jaar wereldwijd is verkocht, is ongeveer gelijk aan het aantal dat in heel 2020 is verkocht.

© Vladimir Fomin | Dreamstime.com

In 2024 zal de verkoop van elektrische auto's in China naar verwachting stijgen tot ongeveer 10 miljoen, goed voor ongeveer 45% van alle autoverkopen in het land. In de Verenigde Staten zal naar verwachting ongeveer een op de negen verkochte auto's elektrisch zijn, terwijl in Europa, ondanks de over het algemeen zwakke vooruitzichten voor de verkoop van personenauto's en de geleidelijke afschaffing van subsidies in sommige landen, elektrische auto's nog steeds ongeveer een op de vier verkochte auto's zullen vertegenwoordigen.

Deze groei bouwt voort op het recordjaar 2023. Vorig jaar steeg de wereldwijde verkoop van elektrische auto's met 35% tot bijna 14 miljoen. Terwijl de vraag grotendeels geconcentreerd bleef in China, Europa en de Verenigde Staten, trok de groei ook aan in een aantal opkomende markten zoals Vietnam en Thailand, waar elektrische auto's goed waren voor respectievelijk 15% en 10% van alle verkochte auto's.

Klik hier voor het rapport.

Publicatiedatum: