Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verdubbeling aantal Controlled Atmosphere kamers bij DO IT Organic

"Vooral in de zomermaanden komt deze vergrote capaciteit goed van pas"

Tholen - Bij DO IT Organic is de bouw van zes Controlled Atmosphere kamers in volle gang. De nieuwe kamers zullen naar verwachting halverwege deze maand operationeel zijn. Hiermee komt de teller op twaalf te staan. Vorig jaar juli nam het bedrijf namelijk al eenzelfde aantal Controlled Atmosphere kamers in gebruik.

Foto: Control Union Pest Management

"We vinden het erg belangrijk om te investeren in onze voedselveiligheid en onze groei heeft het mogelijk gemaakt om deze volgende stap te zetten. We zijn dan ook erg blij met de bouw van zes additionele Controlled Atmosphere kamers", vertelt Hendrik Wijnen, CEO van het in Barneveld gevestigde DO IT Organic.

Hendrik vervolgt: "De verdubbeling van onze capaciteit om insecten op een effectieve manier met deze biologische behandelingsmethode te bestrijden, stelt ons in staat om onze voedselveiligheid nog beter zelf te waarborgen en controleren. Vooral in de zomermaanden, wanneer meer ingrediƫnten behandeld moeten worden vanwege een verhoogd risico op insecten, komt deze vergrote capaciteit goed van pas. Bovendien resulteert dit in minder transport en een betere logistieke planning."

Vincent Evers, Logistics and Packaging Manager, vertelt dat in de kamers verschillende producten behandeld worden, zoals allerlei soorten granen, noten en zaden, maar ook gedroogd fruit of rijst. "Op deze manier worden voor de insectenbestrijding geen giftige chemicaliƫn gebruikt. Dit is volgens de biologische wetgeving en beter voor de consument, het milieu en de medewerkers. De EcO2 techniek maakt gebruik van de nieuwste software en werkt met een overloopsysteem, wat zorgt voor een energiebesparing van 20-25%."

De bouw is in handen van Control Union Pest Management. Op LinkedIn melden zij dat de klant koos voor een zestal vaste 1-deurskamers, waardoor het mogelijk wordt om nog eens 400 europallets tegelijk te behandelen in deze gecontroleerde atmosfeer.

Voor meer informatie:
DO IT ORGANIC
Hermesweg 7
3771 ND Barneveld
085 4870487
[email protected]
www.doitorganic.com