Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Melkweg|Fritom start pilot duurzame melkcollectie voor Friesland Campina

Transportbedrijf Melkweg|Fritom kondigt de aanschaf van een elektrische truck aan om de praktijk van melkverzameling te transformeren. Door middel van een pilot met een elektrische truck, waarbij 24/7 en 365 dagen per jaar de melk voor Friesland Campina zal worden gecollecteerd, zal een indrukwekkende besparing van ongeveer 500.000 kilogram CO2 tot gevolg heeft. De elektrische truck, een DAF XD Electric, zal worden geleverd door BSF Leeuwarden, leverancier van DAF trucks en duurzame transportoplossingen. BSF Leeuwarden zal ook de ondersteuning bieden om deze pilot tot een succes te maken.

Deze pilot benadrukt het streven van Melkweg|Fritom naar duurzaamheid en milieubehoud. Door gebruik te maken van schone energiebronnen en efficiƫnte transportmethoden, wil het bedrijf een positieve impact hebben op het milieu en tegelijkertijd de operationele efficiƫntie te verbeteren.

"Wij zijn verheugd om te starten met deze pilot", aldus Ab Doorenbos, Algemeen directeur van Melkweg|Fritom. "Door het gebruik van elektrische voertuigen voor melkcollectie zullen we niet alleen de CO2-uitstoot drastisch verminderen, maar ook een nieuwe standaard zetten voor duurzaamheid in de transportsector. Het doel van de pilot is de randen van de mogelijkheden van elektrisch transport binnen het RMO vervoer op te zoeken. Hierdoor kunnen Melkweg|Fritom, alsook onze opdrachtgever Friesland Campina kennis op doen om de visie voor de toekomst te bepalen."

Voor meer informatie:
Melkweg|Fritom
De Marne 128
8701 MC Bolsward
0515 570050
[email protected]
www.melkwegfritom.nl

Publicatiedatum: