Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aankondiging toezicht op begassing van geïmporteerde biologische producten

Skal gaat binnenkort onaangekondigde inspecties uitvoeren bij bedrijven die geïmporteerde biologische producten ontvangen. Het gaat hierbij om producten als granen, rijst, noten, cacao, koffiebonen, thee en kruiden. Van deze importproducten is bekend dat de gangbare varianten soms worden begast om schimmelvorming tegen te gaan of knaagdieren en insecten mee te bestrijden. Biologische producten mogen niet begast worden met chemisch-synthetische stoffen.

Achtergronden bij begassing
Voor gangbare producten zijn er minder restricties ten aanzien van begassing. Voor biologische producten is begassing niet toegestaan. Tenzij er gebruikt is gemaakt van luchtdruk al dan niet in combinatie met verhoogde concentraties CO2, N2 en/of O2. De wettelijke basis wordt weergegeven in de biologische verordening VO (EU) 2018/848 artikel 41 en Bijlage II Deel I sub 1.10 en 1.11 en Deel IV sub 1.6.

Toezicht via onaangekondigde inspecties
Skal is wettelijk verplicht om jaarlijks 10% van haar inspecties onaangekondigd uit te voeren. Skal vult deze onaangekondigde inspecties risicogericht in. De kosten van deze inspecties zijn voor rekening van Skal en worden gefinancierd uit de toezichtbijdrage die biologische bedrijven jaarlijks betalen.

Voor meer informatie:
Skal Biocontrole
038 426 8181
info@skal.nl
www.skal.nl

Publicatiedatum: