Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alex Boeken (Freshland) over elektrische cargoscooter Qarry

"Ik was verbaasd over het laadvermogen"

Groente en fruit afleveren bij een restaurant of winkel in de binnenstad: het is vaak behoorlijk lastig, duur en onhandig. Lorenzo Engelen en zijn team bedachten een handige oplossing: Qarry. De speciaal ontwikkelde elektrische cargoscooters bieden het laadvolume van een bestelbusje maar zijn zo behendig als een tuk-tuk. Zou er een nieuwe trend geboren zijn?

Op het eerste gezicht doen de wagens denken aan de klassieke en charmante Piaggio Ape. Toch is Qarry hypermodern, laat Lorenzo weten. "We wilden elektrische 'busjes' creëren om moeiteloos de stad te kunnen doorkruisen. Speciaal voor ondernemers en de transportbranche, want wij geloven dat vrij én schoon ondernemen heel goed samengaan. Zonder poespas, uitstoot en hoge kosten."

Klein maar opvallend
Vergis je niet in Qarry's schattige uiterlijk. Want met een krachtige accu en een lichtgewicht onderstel heeft het busje een bereik van 75 tot 150 kilometer. Toch lever je hiervoor geen wendbaarheid in en is parkeren geen probleem, erkennen ook de eerste klanten van Qarry. "Het bespaart veel tijd op een bezorgroute in de stad. En hij trekt veel aandacht", vertelt Wessel Eriks, eigenaar van Jouw Groenteman. Je kunt jouw Qarry namelijk naar wens personaliseren. Een rijdend reclameboord voor je bedrijf is nooit slecht, toch?"

Verrassende laadruimte
Ook Alex Boeken, eigenaar van Freshland, is enthousiast: "Er passen ongelofelijk veel kratten in de laadruimte. Ik was verbaasd over het laadvermogen." Aangekomen op je bestemming? Dan hoef je niet 100 meter verder te parkeren, maar kan je gewoon recht voor het restaurant stoppen en lossen. "Zelfs in de meest krappe Amsterdamse steegjes of tussen kraampjes op de drukke Albert Cuypmarkt, de Qarry past er tussendoor." Extra handig: je mag een Qarry al besturen vanaf 16 jaar.

Qarry is geboren op de Automotive Campus in Helmond en gesteund door een team van automotive engineers. Aan technische kennis en snufjes geen gebrek, dus. "Betrouwbaarheid is voor ons erg belangrijk", laat Lorenzo weten. "We hebben geen shortcuts gemaakt bij de productie om geld te besparen, want betrouwbaarheid staat op nummer één."

"En dankzij de ingebouwde hardware in elke Qarry kun je bijvoorbeeld precies zien waar deze is geweest, hoe snel er is gereden en of dit de optimale route was. Door alle ritgegevens op te slaan en te analyseren, bieden we je een duidelijk overzicht van jouw ritten en laten we je zien hoe je nog beter te werk kunt gaan."

Test Qarry zelf
"We hebben ons product zo toegankelijk mogelijk gemaakt", legt Lorenzo tenslotte uit. "Zo kun je jouw Qarry leasen waarbij je helemaal ontzorgd wordt met service en al. Maar ook aanschaffen en personaliseren is mogelijk. We maken graag kennis met geïnteresseerden die een proefrit willen maken."

Voor meer informatie:
Jolan Hulscher
Qarry
Automotive Campus 60
5708 JZ Helmond
Mob: +31 6 14204795
jolan.hulscher@qarry.com
www.qarry.com

Publicatiedatum: