Kalfvolle melk

Tholen - Kalfvolle melk. Zo heet de biologische melk van Boerderij Boterhuys die geoogst is nadat het kalf haar eerlijke deel heeft gehad. "We hopen dat het aanslaat. De Kalfvolle melk is vanaf nu te koop in onze boerderijwinkel in Warmond. We gaan kijken hoe de mensen reageren en bepalen of het verhaal duidelijk is. Na de testperiode willen we onze afzet uit gaan breiden naar andere winkels", vertelt Gerard Mul van Boerderij Boterhuys, die eind mei een oproep deed op social media: Wie verzint een naam voor melk van koeien waarbij het kalfje langere tijd bij de moeder is geweest? Kalfvolle melk is hiervan dus het resultaat.

Gerard en Mieke

Boerderij Boterhuys houdt sinds januari van dit jaar de kalveren in de zoogperiode bij de koe. Hiermee ging een langgekoesterde wens in vervulling. "Eerst de kalf en dan de mens dus. Dit omdat we zo natuurlijk mogelijk willen boeren. Een erg mooie maar ook onwijs dure manier van melkvee houden. Het kalf drinkt ontzettend veel melk welke wij niet kunnen verkopen aan de fabriek. Daarnaast hebben we nog meer uitdagingen als het aanpassen van de stal, de afzet van de stierkalveren en het management van de koeien. Eigenlijk staat het hele systeem op de kop."

Om de nieuwe werkwijze ook financieel haalbaar te krijgen moet de melk dus een hogere prijs opbrengen. Dit om de meerkosten en minder opbrengsten te compenseren. Daarom heeft Boerderij Boterhuys een eigen zuivellijn gemaakt waarbij ze deze unieke manier van melkvee houden beter kunnen uitdragen en meteen ook een eerlijke prijs voor de melk kunnen vragen. "Want bij de huidige melkprijzen in de winkels betaalt het kalf eigenlijk een deel van de prijs...", besluit Gerard.

De Kalfvolle melk is het eerste product onder de overkoepelende merknaam 'Blije koe zuivel'.

Voor meer informatie:
Gerard Mul
Boerderij Boterhuys
Zijldijk 7
2362 AE Warmond
+31 (0)6 53759244
info@boerderijboterhuys.nl 
www.boerderijboterhuys.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven