Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eduard Treur treedt toe tot Ere-gilde Noordhollandse Kaas

Voor het eerst sinds bijna drie jaar vindt er in Alkmaar weer een intronisatie voor nieuwe leden van het Ere-gilde Noordhollandse Kaas plaats. Op vrijdag 26 augustus a.s. introniseert burgemeester Anja Schouten vier nieuwe ambassadeurs voor Noordhollandse kaas. Zij treden toe tot het Ere-gilde. Voorafgaand aan de intronisatie openen ze gezamenlijk de Alkmaarse kaasmarkt door het luiden van de bel en leggen ze op de markt een proef van bekwaamheid af.

De heren Arie van Houwelingen (De Kaaskoerier, Hardinxveld–Giessendam), Eduard Treur (Treur Kaas, Woerden),  Peter Verweij (Kaashandel Remijn, Kerkdriel) en Koen Vlaming (Vomar, Alkmaar) treden vanwege hun grote verdiensten voor Noordhollandse kaas toe tot het Ere-gilde.

Ere-gilde Noordhollandse Kaas
In 1990 werd in Alkmaar de Stichting Ere-gilde Noordhollandse Kaas opgericht. Deze stichting stelt zich ten doel vakmanschap, kwaliteit en onderscheid van de Noordhollandse kaas uit te dragen. Jaarlijks worden een aantal personen die zich op enigerlei wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Noordhollandse kaas, uitgenodigd om toe te treden tot het Ere-gilde. In de stichting Ere-gilde Noordhollandse Kaas nemen deel de kaasproducenten CONO Kaasmakers, FrieslandCampina/Zijerveld en de gemeente Alkmaar.

Bron: Gemeente Alkmaar

Publicatiedatum: