FiBL Zwitserland verwelkomt Rolf Bernhard in de Raad van de Stichting

Rolf Bernhard, hoofd landbouwkunde en productiesystemen bij de Federatie van Migros-coöperaties, is verkozen tot lid van de Raad van bestuur van het Onderzoeksinstituut voor biologische landbouw FiBL.

Foto: Studiojeker

De Raad van Bestuur begeleidt en stuurt het Onderzoeksinstituut Biologische Landbouw FiBL in strategische, inhoudelijke en financiële aangelegenheden en fungeert als raad van toezicht. Rolf Bernhard, die als hoofd landbouwkunde en productiesystemen voor de Federatie van Migros-coöperaties werkt, ondersteunt het bestuur nu als nieuw lid. Migros en FiBL kunnen reeds terugkijken op verschillende jaren van nauwe samenwerking. Met Bernhard in de Raad van Bestuur zal de bestaande samenwerking op het gebied van onderzoek naar de productie, verwerking en afzet van biologische levensmiddelen verder worden uitgebreid en geïntensiveerd. Met de verkiezing van Rolf Bernhard is de tweede van de twee grootste detailhandelsbedrijven van Zwitserland - samen met Roland Frefel van Coop - nu vertegenwoordigd in de Raad van Bestuur van de Stichting FiBL. Dit brengt FiBL nog dichter bij de verwerkende industrie en bij de consumenten van biologisch geproduceerde levensmiddelen.

Voordat Rolf Bernhard toetrad tot de Federatie van Migros-coöperaties, bekleedde hij 15 jaar lang een managementfunctie bij Migros Aare. Hij heeft dan ook verscheidene jaren ervaring als operationeel directeur, afgevaardigd bestuurder en lid van de raad van bestuur in een KMO. Met hem zal de relatie met de behoeften van de actoren in de landbouw en in het bijzonder met de detailhandel, de verwerkingssystemen en de consumenten verder worden versterkt. Aangezien hij zelf zijn beroepsleven als teler is begonnen, kent hij ook de zorgen en uitdagingen, maar ook de kansen van de Zwitserse boeren en telers. Bernhard verheugt zich op zijn nieuwe taak als lid van de Raad van Bestuur: "Het is een geweldige kans om samen met mijn collega's in de Raad van Bestuur de biologische landbouw in Zwitserland en daarbuiten mede vorm te geven. Mijn doel is om actief bij te dragen aan de FiBL Foundation Council met de kennis van de waardeketen die ik ken vanuit het perspectief van de productie en de klant".

De Raad van Bestuur heeft Rolf Bernhard unaniem als nieuw lid gekozen en is verheugd over de nieuwe aanwinst, zegt Dr. Claudia Friedl, vice-voorzitter van de Stichtingsraad: "In Rolf Bernhard kunnen wij in de Raad van Bestuur een beroepsbeoefenaar met een brede schat aan kennis op het gebied van de landbouw en de detailhandel verwelkomen. Dit zal ons in staat stellen de relevantie van ons onderzoek te vergroten en onze rol als onderzoeksinstelling in de biologische landbouw verder te versterken".

Voor meer informatie: 
FiBL
www.fibl.org/de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven