Nieuwe groothandel wil biologische groenten en fruit voor iedereen beschikbaar maken

Tholen - Ze zien veel potentie in biologische voeding en dus startten Gerard Kuipers en Paul Noordermeer in juli vorig jaar een nieuwe groothandel in biologische groenten en fruit: Regno Organics.

Paul Noordermeer en Gerard Kuipers richtten vorig jaar de groothandel Regno Organics op.

Gerard en Paul werkten al even samen binnen De Almershof, het bedrijf van Paul dat in Noord-Holland lokale biologische groenten levert. Voorheen werkte Gerard in de logistieke sector. "Sommige afnemers vroegen om grotere volumes en zo kwam het idee om onze producten in grotere aantallen in te kopen en te verkopen aan andere bedrijven, ook buiten Noord-Holland", vertelt Gerard. "We zijn begonnen met broccoli, bloemkool, prei, courgettes en venkel en later in het jaar zijn we gestart met de import van sinaasappelen, citroenen, broccoli en bloemkool en steenfruit zoals perziken en abrikozen. Verder hebben we inmiddels ook pompoenen en zoete aardappelen." Momenteel komen de producten binnen in de koelcellen in het Noord-Hollandse Avenhorn, en het plan is om op termijn een locatie te openen in Midden-Nederland.

Beschikbaar en betaalbaar
Gezonde voeding voor iedereen beschikbaar maken, dat is de missie van de mannen. Ze rekenen supermarkten, groothandels, horecaleveranciers en de verwerkende industrie tot hun potentiële klanten. En de plannen reiken verder. "Het idee is om een platform te creëren waar allerlei organisaties en bedrijven in meeliften. Dat kan zijn doordat we zelf winkels starten of door anderen te beleveren die met biologische producten willen starten, maar het kan ook zijn dat andere partijen bij ons aanhaken."

"Daarnaast zou het mooi zijn als we het ook betaalbaar weten te maken. Dat biologische voeding niet voor een klein deel van de bevolking is, maar dat het voor iedereen toegankelijk is. Daar kunnen we aan werken door de keten zo kort mogelijk te houden. De producten gaan van de teler via onze koelcellen of rechtstreeks naar de klant." Het bedrijf streeft een verdeelmodel in plaats van een verdienmodel na. "We willen dat de oogst van de teler eerlijk wordt verdeeld, dat de teler een eerlijke prijs krijgt voor zijn product en dat de klant er een eerlijke prijs voor betaalt."

Langdurige relaties
Gerard en Paul streven ernaar om een langdurige samenwerking op te bouwen met de telers. "We proberen met elkaar iets op te bouwen en vinden het belangrijk om oog te hebben voor de visie van de teler. Dat contact is belangrijk, heb ik gemerkt tijdens mijn bezoeken aan telers. Ze waarderen het om samen te kunnen kijken hoe dingen anders, beter en soms ook goedkoper kunnen. Biologische telers zijn heel goed in het telen van hun product, maar ze moeten vaak ook veel meer dan gangbare telers bezig zijn met het vermarkten van hun product. Sommige telers lukt dat goed, anderen vinden dat lastig en we hopen dat we hen daarbij kunnen helpen."

Koninkrijk
Gerard krijgt regelmatig de vraag hoe hij en Paul op de naam Regno Organics zijn gekomen. "Behalve een Italiaanse teler, die wist meteen dat het Latijn is voor koninkrijk", lacht Gerard, om dan serieuzer te vervolgen: "We zijn er allebei van overtuigd dat ons christen-zijn niet los staat van ons ondernemerschap. We geloven dat ons bedrijf een middel mag zijn om Gods Koninkrijk uit te breiden en Zijn goedheid te laten zien en te laten ervaren. We hebben lang nagedacht hoe we dat ook in onze naam kunnen vormgeven en zijn toen uitgekomen op Regno - Koninkrijk - Organics. We staan niet direct op de barricade om te evangeliseren, maar willen wel met ons bedrijf iets uitdragen. Onze naam daagt ons uit om er iets over te vertellen en dat is vanaf het begin onderdeel geweest van onze visie. 

Voor meer informatie: 
Gerard Kuipers
Regno Organics
Ceintuurbaan 4 - 53
3847 LE Harderwijk
06 31935473
algemeen@regnoorganics.nl
www.regnoorganics.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven