Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse bananenexport +52%

De Peruaanse bananenexport is in 2022 aanzienlijk toegenomen. In de eerste zeven maanden van het jaar werd 99.000 ton naar het buitenland verzonden, wat een jaar-op-jaarstijging van 52% inhoudt.

De voorzitter van het adviesbureau Inform@cción, Fernando Cillóniz, stelt dat de export na vier opeenvolgende jaren van krimp, van 2018 tot en met 2021, weer een positieve tendens vertoont. Hij merkt op dat Peru in heel 2021 in totaal 117.000 ton bananen exporteerde, terwijl er van januari tot en met juli 2022 al 99.000 ton is verladen.

"Er moet dus nog maar 18.000 ton verzonden worden om de hoeveelheid van heel 2021 te evenaren. Ik ben er zeker van dat we het beter zullen doen van vorig jaar", zegt hij. "De toename in de export zal aanzienlijk zijn in 2022."

De belangrijkste bestemmingsmarkten voor Peruaanse bananen zijn Nederland, Panama, de Verenigde Staten, België, Zuid-Korea, Italië, Duitsland en Japan.

Bron: agraria.pe

Publicatiedatum: