Carrefour draagt € 350.000 bij om regio's nieuw leven in te blazen via biologische land- en tuinbouw

Carrefour heeft onlangs een plan onthuld om de plattelandseconomie in bepaalde delen van Frankrijk nieuw leven in te kunnen blazen. In het plan wordt voorgesteld om, als onderdeel van een revitaliseringsovereenkomst met de Franse regering, nieuwe regionale biologische kanalen op te zetten. Op deze manier versterkt Carrefour de steun aan de Franse biologische land- en tuinbouw. Verder hoopt het bedrijf met deze investering nieuwe banen te scheppen in diverse Franse land- en tuinbouwgebieden.

Carrefour heeft in het plan voor de revitalisering van de plattelandseconomie, gericht op de ontwikkeling van nieuwe biologische sectoren, aangekondigd een bijdrage van € 350.000 te zullen leveren. Het doel van Carrefour is om de telers te ondersteunen en financieel bij te staan bij de ontwikkeling van verschillende projecten, waaronder de omschakeling naar biologische land- en tuinbouw (wat zowel technisch als kostbaar kan zijn), het behoud en de verbetering van de bodemkwaliteit en de ontwikkeling van nieuwe teeltkanalen. Deze gezamenlijke financiële steun wordt sinds het tweede kwartaal van 2022 aan alle begunstigden uitgekeerd in de vorm van subsidies voor de financiering van 6 projecten voor het opzetten van biologische kanalen.

Zes nieuwe Franse bio-projecten
De Franse bio-projecten die van Carrefour de financiële steun voor hun ontwikkeling zullen krijgen bevinden zich in:

  • De Haute-Garonne. Daar verleent Carrefour financiële steun aan de Jardins de la Croix in het kader van een project voor de ontwikkeling van biologische pompoenen.
  • De Savoie. Daar krijgen de leden van de vereniging Verger Expérimental de Poisy financiële steun van Carrefour voor de omschakeling van boomkwekers met het oog op de ontwikkeling van de teelt van biologische peren, waarvan de opbrengsten in Frankrijk nog zeer gering zijn.
  • De Alpes-Maritimes. Daar steunt Carrefour de Fédération Départementale des Groupes d'Études et de Développement Agricole (FDGEDA) bij de ontwikkeling van een biologische snijbloemensector, met als doel de gewassen te diversifiëren en te rouleren om de kwaliteit van de grond te verbeteren.

Voor meer informatie: 
carrefour.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven