Bio-melkveehouder Roel van Buuren wil burgers uitleg geven

"Deze manier van protesteren heeft geen zin"

Biologisch melkveehouder Roel van Buuren van boerderij Landlust in Maasland doet niet mee aan de boerenprotesten, ook al is hij het niet eens met het stikstofbeleid van het kabinet. "Deze manier van protesteren heeft geen zin", aldus Roel. Hij geeft aan dat de stikstofmaatrelen ook zijn bedrijf treffen. Hij moet mogelijk ook wel 40% van zijn koeien wegdoen. "Het ligt er helemaal aan hoe de provincie de maatregelen gaat invullen. Maar dat weten we simpelweg niet. Niemand weet dat nog." 

Volgens de boer zijn de maatregelen ook niet per se helpend voor het milieu. "Het autoverkeer, de luchtvaart en de industrie stoten meer stikstofoxide uit dan wij als boeren. Bovendien neemt ons land weer stikstof op wat onze dieren uitscheiden, snelwegen kunnen dat niet…. Dát verhaal wil ik aan burgers vertellen en ik hoop meer boeren met mij. Daar bereiken we meer mee dan mensen in de file laten staan."

Klik hier voor het volledige artikel. 

Voor meer informatie: www.boerderij-landlust.nl 

Bron: Omroep West


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.