Jürn Sanders is de nieuwe voorzitter van FiBL Europe

Op 14 juni 2022 volgt Jürn Sanders Beate Huber op als voorzitter van FiBL Europe, het instituut dat de nationale instituten van de FiBL-groep (FiBL Zwitserland, FiBL Duitsland, FiBL Oostenrijk, FiBL Frankrijk en het Hongaarse onderzoeksinstituut voor biologische landbouw ÖMKi) op Europees niveau vertegenwoordigt. Huber was eerder twee jaar voorzitter en maakt nu sinds 1 april 2022 deel uit van het driekoppige bestuur van de FiBL Zwitserland.

Jürn Sanders en Beate Huber (Foto: FiBL, Andreas Basler) 

Als deskundige op het gebied van de politiek en economie van de biologische landbouw adviseert Jürn Sanders sinds 2007 de EU-Commissie en diverse nationale en regionale regeringen over hun landbouw- en voedselbeleid. Sanders was van 2001 tot 2010 al tien jaar werkzaam bij FiBL Zwitserland en keerde begin 2022 terug naar FiBL als hoofd van de afdeling Sociaaleconomie. Tussendoor gaf hij van 2007 tot 2021 leiding aan de onderzoeksgroep "Milieu en duurzaamheid" aan het Thünen-instituut voor bedrijfskunde in Duitsland.

Sander's voorgangster, Beate Huber, is verheugd over zijn unanieme voordracht door de Raad van Bestuur en over Sander's inzet: "Jürn Sander's thematische thuisbasis is het Europese landbouwbeleid. Met zijn expertise zal hij de belangen van de nationale instituten van de FiBL-groep en het onderzoek naar biologische landbouw in Brussel versterken".

In een reactie op zijn verkiezing zegt Sanders zelf: "Ik kijk erg uit naar deze verantwoordelijke taak. We staan voor de grote uitdaging om voedselsystemen te transformeren - en FiBL Europe kan hierbij een belangrijke rol spelen. We hebben misschien nog een decennium om levensvatbare oplossingen te ontwikkelen voor meer klimaatbescherming en behoud van de biodiversiteit. Daarom is het nu des te belangrijker om in heel Europa krachtige concepten te ontwikkelen en deze gezamenlijk uit te voeren", aldus Sanders.

FiBL Europe is in 2017 opgericht met als doel de FiBL-groep in Brussel te vertegenwoordigen als de toonaangevende organisatie voor onderzoek, advies en ontwikkeling voor biologische landbouw. Een belangrijk streven is om de deskundigheid en kennis die onderzoekers gedurende hun jarenlange werkzaamheden aan de verschillende nationale instituten hebben opgedaan, in te brengen in het Europese landbouwbeleid. Op die manier geeft de FiBL Groep actief vorm aan de landbouw van morgen.

Voor meer informatie:
FiBL Europe
www.fibl.org 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven