Arie Ermstrang: "Met biologisch kunnen we het verschil maken"

'Wandelende encyclopedie van Baltussen' blijft ook na pensioen actief

Tholen - Arie Ermstrang is vorige week na afloop van de PLMA even extra in het zonnetje gezet. Hij nam deel aan zijn laatste PLMA met Baltussen. Na 48 jaar in de conserven gaat Arie per 1 augustus met pensioen. Dit betekent echter niet dat ze hem op de werkvloer niet meer terug zullen zien. "Arie blijft vanaf augustus op parttime basis betrokken bij ons bedrijf. Hij blijft dus nog wel even onze wandelende encyclopedie", aldus Ruben Bringsken.

Arie en Ruben in de Baltussen-stand op de PLMA

Arie erkent dat het de bedoeling is dat hij nog parttime actief zal blijven binnen Jamael Food Group. "Dit zal wel wat meer op de achtergrond zijn, maar ik ben niet iemand om achter de geraniums te gaan zitten. De maand juli hoop ik vakantie te hebben en 1 augustus is mijn pensioendatum."

Hij heeft de groei van de activiteiten op de biologische conservenmarkt van begin af aan meegemaakt. "Toen Ruben Bringsken in 1998 Baltussen Konservenfabriek overnam zijn we begonnen met biologisch. We zijn heel klein als proef gestart bij Albert Heijn en Delhaize. En inmiddels is meer dan 60% van wat wij doen biologisch. Ook in export van bio-producten zijn we enorm gegroeid."

Verschuiving gaande
Arie geeft aan dat hij altijd met heel veel plezier voor Baltussen Konservenfabriek heeft gewerkt. "En dat is nog steeds zo. Biologisch zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben. Dat is van begin af aan zo geweest en dat blijft zo. Dat is ook waar we het verschil kunnen maken, vind ik." Hij ziet de belangstelling voor biologisch ook nog altijd toenemen. "Ik merk dat er een verschuiving gaande is. Het gaat nog niet hard genoeg, maar het komt wel."

Toost
Ruben geeft aan dat ze na afloop van de PLMA met het hele team een fles wijn geopend hebben en stil hebben gestaan bij het aanstaande pensioen van Arie. Ruben: "We hebben samen een toost uitgebracht. Arie is een zeer gewaardeerde kracht van Baltussen. Hij heeft heel veel betekend voor het bedrijf en veel deuren geopend. Het is iemand die echt voor de onderneming staat en dat waardeer ik enorm aan hem." Hij vertelt dat Jamael Food Group, waarvan Baltussen Konservenfabriek onderdeel uitmaakt, inmiddels een heel nieuw commercieel team opgezet heeft. Rocus Troost is sinds 1 april aan boord als commercieel directeur van Jamael Food Group.

Op LinkedIn plaatste Baltussen Konservenfabriek de volgende post n.a.v. de aanstaande pensionering van Arie:

Voor meer informatie:
Arie Ermstrang
Baltussen Konservenfabriek
Honingveldsestraat 7
6665 CA Driel
026 4742114
arie@baltussen.nl 
www.baltussen.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven