Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oude peulvruchtrassen vormen de basis van nieuwe bonenstoof

Tholen - De Kleinstesoepfabriek staat bekend om haar soepen en bouillons. Daarnaast werkt de fabrikant uit Leek aan een lijn van maaltijdcomponenten waarin complexe smaken en gemak samenkomen.

De Kleinstesoepfabriek toonde tijdens de Biobeurs allerlei maaltijdcomponenten.

De eerste stap in deze nieuwe richting zijn drie plantaardige bonenstoofschotels, elk geïnspireerd op een andere keuken. "De Slowstoof met zoete aardappel heeft smaken uit de Indiase keuken, met het zure van de tomaat, het zoete van de zoete aardappel en de masala mix die diepte geeft. De stoof met rode wijn heeft echte Franse smaken. Denk aan een cassoulet. Tot slot hebben we een variant met een pittige gele curry", vertelt Michel Jansen.

In elke variant geeft miso de umami-smaak. Peulvruchten vormen de basis van SlowStoof. Die worden zoveel mogelijk lokaal gesourced. In het noorden van Nederland worden oude rassen geteeld zoals Wonder van Scheemda, Dik Trom en witte Krombekbonen. Welke daarvan in de bonenstoof worden verwerkt, hangt er maar net vanaf wat er beschikbaar is.

SlowStoof is te eten als maaltijd op zich, maar kan ook worden aangevuld met rijst, brood of pasta.

Voor meer informatie:
Kleinstesoepfabriek
+31(0) 594 514 797
info@kleinstesoepfabriek.nl
www.kleinstesoepfabriek.nl