nog 6 gewasgroepen te gaan

35 tomateninzendingen bij AGF-productbeoordeling

Donderdag 2 juni is de derde AGF-product-beoordeling van in The Green House op Floriade gehouden. Dit keer was het de beurt aan de tomaat. In totaal werden 35 inzendingen gedaan vanuit veredelingsbedrijven en telersverenigingen. 

In de beoordeling waardeert een deskundige jury de uitgebreide selectie van vormen, kleuren, smaken en gebruiksmogelijkheden. Uniek is de wijze waarop de bezoeker kan deelnemen. Vooral bij het proeven van gepresenteerde types en soorten blijkt, dat er meer verschillen zijn dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Het oordeel van jury en bezoekers bepaalt de uitslag van de beoordeling. 

De prijzen van de eerste zes beoordelingen worden uitgereikt op woensdag 20 juli in het auditorium in The Green House.

Bij de vorige gelegenheden verraste volgens de Floriade-organisatie de 'overweldigende interesse van consumenten voor de getoonde producten en het enthousiasme voor deelname.' De mogelijkheid om van allerlei groenten te proeven lokt veel bezoekers naar de speciale Grower’s Kitchen in The Green House, constateert men tevreden. Elke dag verzorgen de vrijwilligers een constante aanvoer van gesneden groenten en fruit, die de bezoekers een indruk geeft van de variatie die de Nederlandse tuinbouw biedt

De bezoeker kon op donderdag 2 juni van 11.00 tot 15.00 uur een oordeel geven. Bloemkool is het volgende gewas dat op donderdag 16 juni aan de beurt komt met allerlei varianten. Gedurende Floriade Expo 2022 is er elke week een nieuwe groep die speciale aandacht krijgt, met als hoogtepunt de tien beoordelingen. 

Bij de AGF-Productbeoordelingen komt een reeks van tien producten aan de orde. Na sla, paprika en tomaat, volgen bloemkool, aardbei, ananas, meloen, kool, paddenstoelen en appel/peer. 

De productbeoordelingen worden mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Hagelunie/Interpolis. Het is nog steeds mogelijk een specialiteit aan te melden voor deelname bij piet.steenbergen@outlook.com of vnberkel@ziggo.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven