Kenia: Telers in Migori County stappen over op biologische en wetenschappelijke teelttechnieken

Telers in Migori County, een graafschap in het zuidwesten van Kenia, stappen over op biologische en wetenschappelijke land- en tuinbouwmethoden om de teelt van gewassen te verbeteren en onnodige kosten te besparen. Een teler uit Suna East sub-county vertelt dat hij al vier jaar zowel biologische als wetenschappelijke landbouwmethoden toepast, nadat hij een training had gekregen die was georganiseerd door de County Government van Migori en "Send A Cow", een niet-gouvernementele organisatie.

Dankzij de wetenschappelijke teeltmethoden is deze teler erin geslaagd om op een beperkte oppervlakte veel gewassen te telen. Hij voegde eraan toe dat de teelttechnieken ook het water- en vochtverbruik van de gewassen reguleren, de opbrengst van de gewassen verhogen en de voedingsstoffen voor de planten beter gebruiken.

Dankzij de biologische teelt heeft hij ook de kosten kunnen drukken die hij vroeger maakte voor de aankoop van anorganische meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Wetenschappelijke landbouwmethoden hebben hem ook in staat gesteld zijn teeltbedrijf van anderhalve hectare nuttig te gebruiken.

Bron: kenyanews.go.ke
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven