Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kenia: Telers in Migori County stappen over op biologische en wetenschappelijke teelttechnieken

Telers in Migori County, een graafschap in het zuidwesten van Kenia, stappen over op biologische en wetenschappelijke land- en tuinbouwmethoden om de teelt van gewassen te verbeteren en onnodige kosten te besparen. Een teler uit Suna East sub-county vertelt dat hij al vier jaar zowel biologische als wetenschappelijke landbouwmethoden toepast, nadat hij een training had gekregen die was georganiseerd door de County Government van Migori en "Send A Cow", een niet-gouvernementele organisatie.

Dankzij de wetenschappelijke teeltmethoden is deze teler erin geslaagd om op een beperkte oppervlakte veel gewassen te telen. Hij voegde eraan toe dat de teelttechnieken ook het water- en vochtverbruik van de gewassen reguleren, de opbrengst van de gewassen verhogen en de voedingsstoffen voor de planten beter gebruiken.

Dankzij de biologische teelt heeft hij ook de kosten kunnen drukken die hij vroeger maakte voor de aankoop van anorganische meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Wetenschappelijke landbouwmethoden hebben hem ook in staat gesteld zijn teeltbedrijf van anderhalve hectare nuttig te gebruiken.

Bron: kenyanews.go.ke
Foto: Dreamstime.com

Publicatiedatum: