Zweeds bio-bananenlabel maakt levensveranderende operatie mogelijk voor 500 kinderen

Een jaar geleden startte Ewerman een samenwerking met Operation Smile (Operatie Glimlach) Zweden via haar bio-bananenlabel Daily Greens. Iedere biologische banaan die in 2021 werd verkocht leverde een bijdrage voor operaties van kinderen met een aangeboren lip-, kaak- of gehemeltespleet op. In het eerste jaar van de samenwerking werd er €117.032 opgehaald, waarvan operaties van 500 kinderen over de hele wereld konden worden betaald.  


Magnus Falk (links) van Daily Greens en Ted Henningsson van Operation Smile vieren de mijlpaal.  

Volgens Magnus Nilsson van Ewerman deden alle bedrijven van Greenfood, leveranciers en klanten in Zweden mee aan het project. "We zijn enorm blij en trots en we hebben ontzettend veel positieve feedback van medewerkers, telers, exporteurs en retailers gehad. Ook concurrenten waren onder de indruk. Alle Greenfood-bedrijven waren bij het initiatief betrokken, evenals veel groothandels en supermarkten in Zweden", zegt Nilsson enthousiast. 

Veel kinderen in Ecuador, 's werelds grootste bananenleverancier, ondergingen de levensveranderende operatie. "Operation Smile heeft een vestiging in Ecuador, waar we zoveel mogelijk lokale kinderen proberen te helpen. Uiteraard zetten we ons ook in voor kinderen in andere landen. We moeten niet vergeten dat kinderen een totaal nieuw leven krijgen dankzij de keuze die klanten maken om ons initiatief te steunen", zo legt Nilsson uit. 

Zweden eten gemiddeld zo'n 100 bananen per jaar. Al ruim een jaar lang zijn deze bananen op meer dan één manier heilzaam dan alleen vanuit een voedingsperspectief. Ewerman doet namelijk voor iedere container importbananen een donatie aan Operation Smile. 

Annika Billing van Operation Smile Zweden: "Wij zijn geheel afhankelijk van vrijwilligers, donateurs en partners. Het geld dat wij door de samenwerking met Daily Greens binnenhalen, helpt ons om kinderen en adolescenten de één uur durende operatie te geven die zij nodig hebben om een normaal leven te leiden. Denk je eens in wat een verschil een banaan kan maken." 

"Onze klanten hebben deze actie vanaf het begin actief gesteund en doen dit nog steeds. In 2022 hebben Mathem en Frukbudet zich ook bij ons initiatief aangesloten. We hopen dit jaar nog meer geld in te zamelen, hoewel we een beetje beperkt zijn in onze rijpcapaciteit. We bouwen momenteel echter een nieuwe rijperij, wat ons de mogelijkheid biedt om onze aantallen vanaf volgend jaar te verhogen", zegt Nilsson tot slot. 

Voor meer informatie: 
Magnus Nilsson
EWERMAN AB
Tel: +46 (0) 42 490 11 01
magnus.nilsson@ewerman.se 
www.ewerman.se 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven