Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Okara is voor ons een ideaal ingrediënt"

Van reststroom tot veggieburger – zo doet Abinda het

Waar voedsel geproduceerd wordt, heb je meestal ook afval- of reststromen. Bij familiebedrijf Abinda in Ruddervoorde, waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat, zien ze die reststromen als een uitdaging. Al tien jaar verwerken ze de okara, een reststroom van tofuproductie, in pompoenburgers en linzenpaté. Astrid Dossche van Abinda vertelt op de website Alles over Bio er alles over (behalve de familiegeheimen).

Abinda was één van de vijf genomineerden voor de BioVLAM 2021, de prijs die gepassioneerde bio-ondernemers met oog voor innovatie en duurzaamheid in de kijker zet. Al sinds 1988 produceert Abinda smakelijke biologische voeding zoals veggieburgers, smeersalades, sauzen en patés.

Klik hier voor het volledige artikel van Alles over Bio.

Bron: Alles over Bio 

Publicatiedatum: