Leen Menken Foodservice Logistics gaat uitbreiden met nieuw vrieshuis

Leen Menken Foodservice Logistics gaat een nieuw vrieshuis bouwen tegenover het bestaande distributiecentrum. De bouw is gisteren van start gegaan. Het startschot voor een (logistieke) foodcampus op bedrijventerrein Lansinghage is hiermee een feit.

In dit nieuwe pand kan Leen Menken voorlopig de groeiende vraag van leveranciers naar geconditioneerde fulfilment, in combinatie met actief geconditioneerde distributie, blijven faciliteren. Hierbij ligt de focus op rechtstreekse distributie naar bedrijven (horeca) en consumenten.

Leen Menken Foodservice Logistics is een logistieke fulfilmentpartner voor bedrijven in de foodsector. Uniek aan Leen Menken is dat zij zowel opslag (gekoeld en diepgevroren), orderpicking, pallet- én fijnmazig transport door heel de Benelux combineert. Hierdoor is zij in staat om haar klanten te faciliteren in hun groei; voor start-ups, scale-ups, maar ook voor grote(re) multinationals.

In 2021 heeft de aanzienlijke groei van zowel bestaande als nieuwe klanten alle capaciteit van het Zoetermeerse bedrijf opgeslokt. "Met deze uitbreiding wordt de capaciteit van Leen Menken bijna verdubbeld. Naast een natuurlijk koelmiddel wordt het dak volledig voorzien van zonnepanelen en wordt aanvullend windenergie als energiebron gebruikt. De CO2-uitstoot zal daarmee volledig neutraal zijn", aldus Lucas Roskam, Algemeen Directeur van Leen Menken. Naar verwachting is het nieuwe pand eind 2022 operationeel.

Leen Menken is als familiebedrijf in 1987 opgericht door Leen Menken. Sinds 2018 is het bedrijf officieel een dochteronderneming van de Belgische bpost group geworden. Er werken op dit moment 125 medewerkers en met deze uitbreiding verwachten zij nog eens tientallen extra banen te realiseren. "Leen Menken helpt producenten, importeurs en groothandelaren verder te groeien door hen end to end te ontzorgen. De juiste temperatuur, op tijd én compleet leveren is wat ons hierin onderscheidt", zo concludeert Lucas.

Bekijk hier alvast hoe het nieuwe pand eruit komt te zien: 

Voor meer informatie: www.leenmenken.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven