Tijd voor eindsprint tot opening Floriade Expo 2022

De organisatie van Floriade Expo 2022 is er zeker van: het komt goed. Ondanks dat er nog minder dan 100 dagen te gaan zijn tot de officiële opening is er voorlopig nog steeds veel verbeeldingskracht nodig om je een voorstelling te kunnen maken van hoe de tuinbouwtentoonstelling er straks uit komt te zien. Er wordt nog volop gebouwd, zag de NOS tijdens een bezoek aan het terrein.


De kas waarin de glastuinbouw zich straks gaat verzamelen, is in aanbouw. Still uit NOS-item 4 januari 2022.

Eigenlijk net als in september 2019 en januari 2021, toen onze redactie een kijkje nam, zijn er vooral nog veel hopen zand en graafmachines te zien. Veel tuinen en paviljoens moeten nog ingericht worden. Dat het daar in de winter nog wat kaal is, is misschien logisch. Maar ook op de plek waar een groot plein moet komen en een theater voor het kunst- en cultuurprogramma is het nu nog vooral een bouwplaats. 


Aftellen naar Floriade Expo 2022. Fotocredits: Feenstra Fotografie

Directeur Hans Bakker van Floriade Expo 2022 heeft er echter nog steeds alle vertrouwen in, meer dan de NOS. De omroep benadrukt in haar item dat de tijd dringt en wijst op een rij tegenslagen die de organisatie te verduren kreeg, maar de directeur wijst erop dat bij grote evenementen uiteindelijk 'alle lijntjes op tijd samen komen'. Op 14 april gaan we het zien. De aftelklok in het centrum van Almere, die staat er in ieder geval. 


Floriade september 2019


Floriade januari 2021


NOS-item januari 2022, vanaf minuut 14.00 in het Achtuurjournaal van 4 januari


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven