Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Too Good To Go redt 10 miljoenste maaltijd

Op 9 november is via Too Good To Go in Nederland de 10 miljoenste maaltijd van de verspilling gered. Het bedrijf schat op basis van gegevens van de EPA - United States Environmental Protection Agency dat dit gelijk staat aan een CO2e-besparing van circa 25.000.000 kg.

‘s Werelds grootste app tegen voedselverspilling lanceerde in januari 2018 in Nederland het platform waar ze winkels met overgebleven eten koppelen aan consumenten. Sindsdien bieden al 5.000 partners hun overschotten aan op de app en strijden ruim 2,5 miljoen Nederlandse gebruikers mee tegen voedselverspilling.

Eten redden bij grote ketens en lokale ondernemers
Geertje Zeegers, Country Manager bij Too Good To Go Nederland vertelt over de mijlpaal: “Iedere geredde maaltijd is er één die op een bord belandt in plaats van in de prullenbak. Zo kijk ik daar altijd naar. Dat dit vandaag al 10 miljoen keer gebeurd is, maakt me ongelofelijk trots! Petje af voor alle partners en consumenten die zich iedere dag inzetten om eten te redden via de app. We weten dat er nog heel veel te redden valt, maar we blijven samen onze impact groter maken. Maaltijd voor maaltijd!” Je kunt via de app overgebleven eten redden bij zowel grote ketens als lokale ondernemers. Eerder kondigde Too Good To Go al aan de app ook open te stellen voor voedingsproducenten met overgebleven producten. Diverse producenten maakten hier dit jaar gebruik van.

Voor meer informatie: www.toogoodtogo.nl

Publicatiedatum: