Op woensdag 17 november vindt de feestelijke aftrap van de unieke samenwerking plaats en kunnen klanten van Super Sociaal (supermarkt voor minima) door te wandelen en te fietsen sparen voor digitale munten, Fitcoins. De Fitcoins kunnen zij inleveren voor gratis gezonde producten bij de supermarkt.

Het project is een samenwerking tussen Super Sociaal, ItsmyLife en Jibb+. Het doel is om mensen met een lager besteedbaar inkomen aan te moedigen om meer te bewegen en gezonder te eten.

Unieke samenwerking
De drie organisaties hebben de handen ineengeslagen om bewegen en gezond eten ook toegankelijk te maken voor mensen die minder te besteden hebben. Berbel van Bree, manager Jibb+: “Vaak hebben deze mensen te weinig budget om lid te worden van een sportclub of om gezonde keuzes in de supermarkt te maken. Door simpelweg te wandelen en te fietsen verdienen zij Fitcoins, welke zij kunnen inwisselen voor gratis gezonde producten. Zo maken we een gezonde leefstijl ook toegankelijk voor minima.”

Bijdrage Helmondse bedrijfsleven
De gratis app wordt mogelijk gemaakt omdat twee Helmondse bedrijven, namelijk Driessen Groep en Arte Groep, ook gebruik maken van de app voor het stimuleren van een gezonde leefstijl bij hun medewerkers. Itsmylife zorgt ervoor dat voor iedere twee betaalde abonnementen, lokaal één gratis maatschappelijk abonnement ter beschikking wordt gesteld.

Start van het project
Tijdens de feestelijke aftrap kunnen klanten van Super Sociaal zich gratis aanmelden op de app van ItsmyLife en kan het bewegen voor Fitcoins beginnen. Berbel: “de Fitcoins kunnen ze uitgeven bij Super Sociaal aan gezonde artikelen, zoals groente en fruit.” Klik hier voor uitleg over het systeem.

Bron: Jibb