500 voertuigen

Greenyard schakelt wagenpark volledig over op elektrisch

Greenyard kondigt vandaag aan dat het haar bedrijfswagenpark omzet naar volledig elektrische wagens. Hiermee zet de onderneming een belangrijke stap om haar eigen CO2-voetafdruk terug te dringen, een
cruciaal onderdeel van Greenyard's duurzaamheidsplan. Naast andere ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen heeft het bedrijf zich ertoe verbonden om haar CO2-voetafdruk tegen 2025(*) met 50% te verminderen en tegen, ten laatste, 2050 CO2-neutraal te zijn.

Deze belangrijke stap past perfect in Greenyard's doelstelling om het leven te verbeteren. Dit begint al met het gezonde en duurzame karakter van haar producten. Het is algemeen gekend dat groenten en fruit een veel kleinere impact hebben op de natuur dan andere voedingscategorieën. Greenyard bevindt zich duidelijk in het hart van de overgang naar duurzamere voedselwaardeketens en gezonde, plantaardige voedingspatronen. Door nu al over te stappen op een volledig elektrisch bedrijfswagenpark, neemt Greenyard haar verantwoordelijkheid door haar eigen CO2-voetafdruk verder te verlagen.

Ruim 500 voertuigen worden overgeschakeld op volledig elektrische modellen. Om een vlotte overgang van het huidige wagenpark naar een volledig elektrisch wagenpark te garanderen, investeert Greenyard in de hieraan gerelateerde infrastructuur. Zo zal het bedrijf bijvoorbeeld meer dan 300 laadpalen voor auto's installeren op haar locaties. Om een breed scala aan voertuigen voor haar werknemers te kunnen aanbieden, doet Greenyard beroep op een uitgebreid netwerk van autoleveranciers, die ook vooroplopen op het gebied van slimme, schonere en duurzame mobiliteit. België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zullen de eerste landen zijn waar Greenyard de overstap maakt naar 100% elektrische voertuigen.

Hein Deprez, co-CEO Greenyard: "Wij zijn afhankelijk van wat de natuur ons kan bieden, dus het spreekt voor zich dat duurzaamheid centraal staat in alles wat we doen, en dat al vanaf het moment dat we begonnen. Met een markt voor elektrische voertuigen die vandaag matuur genoeg is voor bedrijfswagenparken, is de overgang naar een volledig elektrisch bedrijfswagenpark dan ook zeer logisch. Dit is een belangrijke stap voor Greenyard om uiterlijk tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. We nemen het voortouw in deze positieve evolutie, en we doen dat samen met onze medewerkers. Dankzij deze transitie hebben zij de mogelijkheid om zelf rechtstreeks bij te dragen aan ons doel om het leven te verbeteren."

Marc Zwaaneveld, co-CEO Greenyard: "Laat er geen twijfel over bestaan, we moeten vandaag handelen in de strijd tegen klimaatverandering. En dat moeten we samen doen: klanten, consumenten, beleidsmakers en bedrijven over de hele wereld. We hebben allemaal een verantwoordelijkheid te nemen. Resoluut toewerken naar een volledig elektrisch wagenpark is de volgende stap voor Greenyard, en het is de enige weg vooruit. We willen koploper zijn op het gebied van duurzaamheid; dit is een van de vele manieren om onze eigen voetafdruk aanzienlijk te verkleinen en zo rechtstreeks bij te dragen aan de strijd tegen klimaatverandering. De keuze voor een volledig elektrisch wagenpark komt ten goede aan het bedrijf, de maatschappij, de planeet en vooral: aan onze eigen medewerkers.”

www.greenyard.group


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.