Susanne van den Brandt, category manager vers bij Udea:

"Juist bij de kleine en middelgrote boeren zijn de echte pareltjes te vinden"

Susanne van den Brandt, category manager vers bij Udea, vertelt in aanloop naar de feestdagen graag over het uitgebreide biologische en biodynamische kaasassortiment. Inschrijven kan tot 1 november 2021. "Bij Udea bieden wij een compleet assortiment buitenlandse kazen. Het is heel bijzonder dat we, in samenwerking met onze kaaspartner, alle soorten rechtstreeks bij de producent halen. Hierdoor zorgen we voor transparantie, een korte keten en gegarandeerde kwaliteit. Ik ben er dan ook super trots op dat zo'n uitgebreid biologisch en biodynamisch kaasassortiment enkel en alleen bij Udea te vinden is", aldus Susanne. 



Europees netwerk
Voor Udea is een Europees logistiek kaasnetwerk opgezet. In diverse Europese landen zijn daarvoor speciale afgiftepunten opgericht waardoor een kleine boer kostenefficiënt leverancier kan worden. Susanne: "En dat is gaaf, want juist bij deze kleine en middelgrote boeren zijn de echte pareltjes te vinden!"

Susanne: "Bleu du Vercors-Sassenage is een absolute topper een pracht van een BOB kaas met een geheel eigen uiterlijk en zeer bijzondere smaak. Een andere bijzondere kaas is de Saint Marcellin IGP. Deze is fluweelzacht van smaak en smelt op je tong. Vercors Lait, is de laatste kaascoöperatie in Isère. Als coöperatie staan zij heel dicht bij mens en natuur. De kuddes van geselecteerde rassen grazen in de weiden van het Regionaal Natuurpark van de Vercors. De weiden zijn rijk aan diverse grassen en kruiden, op een hoogte van meer dan 800 meter."



Van koe tot kaas
De Parmigiano Reggiano heeft maar liefst 16 maanden gerijpt en komt van het familiebedrijf Sant'Anna. Al vier generaties maken ze deze kaas met veel aandacht en liefde, waarbij ze de hele keten van koe tot kaas in de handen hebben. De familie heeft drie volledig circulair werkende boerderijen in de Modena streek. In de kaasmakerij verwerkt men dagelijks de rauwe avond- en ochtendmelk tot de beste Parmigiano Reggiano. Die gaat pas het gebouw uit na de rijptijd. "Eigenlijk mag deze klassieker niet ontbreken in je winkel. Een perfecte kaas om een feestelijke borrelplank compleet te maken."



Een klassieker
De 30 kilogram kaas van de boerderij is een echte klassieker. Deze biologische variant is in april speciaal voor Udea geproduceerd en is op authentieke wijze gemaakt van gethermiseerde koemelk. Op dit moment ligt de kaas te rijpen in het pakhuis waar hij met de hand wordt gekeerd. "Hij heeft een rijke en zeer romige smaak en met zijn formaat creëer je binnen no-time een fantastische presentatie."

Inschrijven vóór 1 november
Susanne: "Zeker met de feestdagen in het vooruitzicht is een goed gevuld (borrel)kaasschap een belangrijke factor in iedere winkel. Om ervoor te zorgen dat er voldoende voorraad is én dat we geen kaas hoeven te verspillen, vragen wij onze klanten zich in te schrijven vóór 1 november 2021."

Klik hier en schrijf u nu in

Exclusief bij Udea. Voor meer informatie: info@udea.nl en www.udea.nl 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter Instagram

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven