Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw bij online bio groothandel Amanvida:

Algas La Patrona - biologische zeewieren van Europese oorsprong

"Het komt uit de zee, groeit op zonlicht, is geen dier of plant en supergezond... zeewier. Zeewieren zijn macro-algen, die vallen onder de micro-organismen. In Korea en Japan is deze zeegroente niet meer uit de keuken weg te denken. Logisch, want wieren bevatten veel waardevolle nutriënten, zijn rijk aan umami-smaak, zeer veelzijdig in gebruik én heel lekker, mits je weet hoe je wieren gebruikt. Ontdek nu de zilte zeeschatten van La Patrona bij online bio groothandel Amanvida", vertelt Aaltje van der Zee.

Het verhaal achter La Patrona
De Spaanse Cristina García richtte medio 2018 La Patrona op, een bedrijf dat biologische zeewieren kweekt in de Rías Baixas, een kuststreek in het zuiden van Galicië. De algen worden voorzichtig afgesneden, waarbij de rhizoïde (wortel) wordt achtergelaten, zodat zij kunnen blijven groeien. De wier-populatie wordt altijd deels intact gelaten. De producten worden verpakt in een composteerbare verpakking en zijn gedroogd onder de 40°C. Het assortiment bestaat uit: Kombu, Wakame, Zeesla, Zeespaghetti, 3 Algen mix, Codium en Alganesa (= zeewier mayonaise).

Algen en zeewieren zijn rijk aan mineralen (waaronder jodium) en vitaminen
Zeewieren staan bekend om hun hoge gehalte aan mineralen en vitamines. Ze zijn rijk aan oplosbare voedingsvezels, mineralen (jodium, kalium, magnesium, ijzer, fosfor, calcium) en vitaminen (A, B1, B2, B9, B12, C, E). Wieren zijn bovendien vetarm en bevatten ongeveer 40% voedingsvezels, die helpen bij het afvoeren van afvalstoffen. Ze kunnen rauw worden gebruikt in salades, tartaar, wraps, pizza's, pasteien, roerbakgerechten, sauzen of in stoofpotten, stoofschotels, soepen, bouillons, rijst, pasta. Een vierkante meter van de Galicische riviermondingen is goed voor ongeveer 2,5 kilo vers zeewier, dat na dehydratatie 240 gram weegt.

Waarom kiest Amanvida voor zeewier van La Patrona?

  • Gedroogde wieren zijn van Europese oorsprong
  • Zeewier bevat een hoog gehalte aan mineralen en vitamines
  • Composteerbare verpakking
  • Rauw: gedroogd onder de 40°C
  • 100% biologisch (veel wieren zijn dit niet)

Door een B2B-account aan te maken kunnen geïnteresseerden via Amanvida meteen gebruik maken van de maandelijkse promoties en wederverkoop kortingen.Voor meer informatie: aaltje@amanvida.eu en Amanvida Zakelijk.

Ook particulieren kunnen terecht op de website van Amanvida.eu. Vandaag besteld, morgen geleverd.

Publicatiedatum: