Start oogst druivenseizoen Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight

Vrijdag 27 augustus was het zover: de Westlandse druiven van Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight waren oogstrijp. De druivenwinkel aan de Zwethkade Zuid 45 in Den Hoorn is vanaf 27 augustus totdat de druiven op zijn geopend. Elke werkdag van 11:00-17:30 uur en op zaterdag van 10:00-16:00 uur. Kijk voor openingstijden op de website.

Hilde Jansen: "Na een klein jaartje, waarin veel aandacht is besteed aan de druiventeelt, zijn de eerste druiven van 2021 rijp. De aanvang van de druivenoogst is sterk afhankelijk van de weers-omstandigheden. De druiven groeien weliswaar in druivenserres, maar de Westlandse druiven van Nieuw Tuinzight zijn afhankelijk van alléén zonnewarmte. Dit jaar hebben we een koud voorjaar gehad en die kou bleef lang hangen. De start van onze druivenoogst is dan ook twee weken later dan vorig jaar. Het begin van de druivenoogst is sowieso moeilijk te plannen en als de druivenoogst uiteindelijk begint, is het ook meteen heel druk want de oogstperiode duurt slechts een paar maanden. In die tijd worden alle druivensoorten rijp en moeten de trossen van de boom geknipt worden."

Bij Nieuw Tuinzight worden alle druivenrassen biodynamisch geteeld. Oude rassen zoals bijvoorbeeld de Muscaat van Alexandrië, Black Alicante en Emile Royal. "Iedere druif heeft z'n eigen groeitempo. De Blauwe en Witte Frankenthalers zijn nu rijp, dus die werden vrijdag als eerste geoogst. Iedereen mag natuurlijk proeven!"

Voor meer informatie:
Hilde Jansen
Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight
Zwethkade-zuid 45
2635 CW Den Hoorn
+31 (0)6 42251257
info@druivenkwekerij.nl 
www.druivenkwekerij.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven