Biologische boer in Italië strijdt voor gewasmiddelenvrije gemeente

Malles is een idyllisch drop in het Italiaanse gewest Zuid-Tirol. Maar dat beeld klopt slechts gedeeltelijk, want er woedt al vijf jaar een verbeten strijd rond chemische gewasbeschermingsmiddelen. Een van de aanvoerders van het antipesticidenfront is Gün­ther Wallnöfer. De biologische veehouder heeft op zijn boerderij koeien, varkens en geiten. Omdat hij een biologische boer is mag het biologisch hooi dat hij aan zijn dieren voert geen residuen van gewasbeschermings-middelen bevatten. Dat was nooit een probleem, tot het tijdens een inspectie in 2010 ineens vervuild bleek. 

Zijn grootste angst dat residuen van gewasbeschermingsmiddelen van naburige boeren op zijn velden terecht zouden komen, werd werkelijkheid. Na talloze gesprekken met de plaatselijke boerenbond gebeurde er eigenlijk niets. Hij maakte zich grote zorgen, want als hij niet biologisch kon boeren, moest hij zijn heimat verlaten.

Klik hier om verder te lezen.

Bron: Bio mijn natuur / Louis De Jaeger


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.