Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oatly boekt recordomzet in tweede kwartaal

De Zweedse havermelkproducent Oatly heeft een record kwartaalomzet behaald van 146 miljoen dollar. Dat is een stijging van 53 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2020. Het bedrijf draaide in juni en juli de hoogste productie in de geschiedenis van het bedrijf, zo meldt Oatly bij de presentatie van de kwartaal- en halfjaarcijfers.

Om aan de versnelde consumentenvraag te voldoen, bouwt Oatly een nieuwe productiefaciliteit in Ogden in de Verenigde Staten. Daarmee zal de totale productie van havermelkproducten naar schatting met 150 miljoen liter toenemen.

In mei ging Oatly naar de beurs. Dat gaf kapitaal om de productiecapaciteit verder uit te breiden. Naast de nieuwe productiefaciliteit in Ogden werd er ook een nieuwe faciliteit gerealiseerd in Singapore en werd de productiefaciliteit van de fabriek in Vlissingen verdubbeld. In die fabriek ging de productie van 150 miljoen liter naar 300 miljoen liter per jaar.

Voor meer informatie: www.oatly.com