9 juli en 3 augustus

Veldworkshop biologische meststof tijdens de BioVelddagen 2021

Een goede bodemkwaliteit is essentieel voor de biologische teler. Op de BioVelddagen 2021 laat Soil Best de nieuwe en veelbelovende biologische meststof BioMyPro-NemC zien. Telers kunnen zelf komen kijken in het veld wat BioMyPro-NemC met de bodem doet. Het proefveld van Soil Best is in Standaardbuiten te bezoeken op 19 juli of op 3 augustus.

Natuurlijke biologische meststof
BioMyPro-NemC is een natuurlijk product op basis van chitine. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat chitine een natuurlijke meststof is. Het bevordert de kieming van zaden, wortelgroei en de ontwikkeling van bodemschimmels, zoals mycorrhizaschimmels. Het aanbrengen van BioMyPro-NemC op het veld leidt tot verbetering van de bodemkwaliteit, waardoor aaltjes en ziekteverwekkende schimmels minder kans krijgen. Bovendien is BioMyPro-NemC toegestaan als meststof in de biologische landbouw.

Dr. Ir. Jacqueline Baar, directeur van Soil Best, vertelt: “De bodem is de basis. Als je die kent, kunt je daar een teeltstrategie op afstemmen. Het start met een bodemanalyse die ingaan op de fysische, chemische en biologische componenten van de bodem. Daarmee wordt verzekert dat het advies gebaseerd is op de specifieke behoeftes van het veld.”

Veldpresentatie
Jacqueline Baar presenteert op 19 juli of op 3 augustus de resultaten en effecten op bodemkwaliteit en bodemvruchtbaarheid, met een veldpresentatie in het veld. Aanmelden is verplicht via www.biovelddagen.nl 

Soil Best biedt is een van de tien excursievelden van de Biologische Velddagen 2021, die de hele zomer lang zelf – na verplichte opgave - te bezoeken zijn. Bij elk veld horen podcasts, waarin de telers en onderzoekers uitleggen wat er te zien is. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven