Een drone die meer dan 15 kilo aan streekproducten vervoert vanaf
het platteland van Midden-Delfland naar de drukke straten van Delft. Dat spektakel trok flink wat bekijks. Coöperatie Heerlijk van Dichtbij, Rabobank en gemeente Midden-Delfland vragen met deze gezamenlijke actie aandacht voor de kwaliteit van streekproducten en het belang van duurzame distributie van het platteland naar de stad. Heerlijk van Dichtbij claimt de kortste weg naar streekproducten te zijn en zoekt voortdurend naar nieuwe manieren om dit voor elkaar te
krijgen. De 'megadrone' in het filmpje staat symbool voor deze ambitie.

Niet-alledaags product
De dronevlucht zag er spectaculair uit en trok veel belangstelling. Op de drukke markt in Delft nam burgemeester Marja van Bijsterveldt de tijd voor een symbolisch welkom van de levering. "Het is een spectaculaire belevenis voor een bijzonder product", zo vat Charissa van Meurs, accountmanager van Heerlijk van Dichtbij, het samen. "We werken er hard aan om onze streekproducten voor iedereen beschikbaar te maken via horeca en winkels in de buurt. Dat willen we laten weten aan iedereen in Delft én aan de andere aangrenzende steden die we vanuit Midden-Delfland kunnen beleveren."

Verbinding
"De kringloopboeren in Midden-Delfland werken dag en nacht aan hun heerlijke producten. Zuivel, sappen, kaas en vlees, puur en bomvol smaak. Ze onderhouden daarnaast ons landschap en zorgen ervoor dat weidevogels een veilig onderkomen vinden op hun weilanden. Dat kunnen ze alleen blijven doen, als consumenten hun streekproducten kopen. Heerlijk van Dichtbij gaat hierin een prominente rol spelen en dat ondersteunt de gemeente van harte", aldus wethouder Sonja Smit
van de gemeente Midden-Delfland. Ook Rabobank helpt mee door het ontsluiten van het netwerk, kennis en een financiële bijdrage vanuit de Ledenraad. Mariëlle Blauwhoff, directeur Coöperatieve Rabobank, benadrukt: "De voedseltransitie is voor iedereen relevant. Daarom ondersteunt Rabobank initiatieven zoals Heerlijk van Dichtbij. Een prachtige verbinding tussen de mooie producten van het platteland en de steden eromheen."

Verkooppunten
Consumenten kunnen terecht bij diverse verkooppunten in de regio, waaronder Jumbo Buitenhof in Delft. De initiatiefnemers richten zich op uitbreiding van de verkooplocaties in de stad. Nu de horeca weer opent, zoekt Heerlijk van Dichtbij, naast verkooppunten in supermarkten, ook (bedrijfs-) restaurants die de streekproducten ‘op het menu’ willen zetten. Die zakelijke afnemers kunnen de producten eenvoudig online inkopen via de webshop op www.heerlijkvandichtbij.nl.

Heerlijk van Dichtbij is ontstaan uit een samenwerking tussen 12 boeren en telers uit de streek en brengt streekproducten uit Midden-Delfland en omgeving naar de omringende steden. Alle makers van streekproducten in en om Midden-Delfland kunnen lid worden van de coöperatie. De coöperatie regelt de verkoop en de marketing van de producten en zorgt voor de logistiek die daarbij hoort. Daarnaast dient de coöperatie als platform om samen te werken en kennis uit te wisselen met collega-ondernemers en organisaties in het gebied. 

Voor meer informatie:
Annelou van Kleef
Heerlijk van Dichtbij
+31 (0)6 200 75 617
annelou@heerlijkvandichtbij.nl
www.heerlijkvandichtbij.nl