"Overrompeld door de hoeveelheid bestellingen"

Al 10.000 kilo kaas verkocht door Brabantse monniken

Afgelopen donderdag deed broeder Isaac van Adbij Koningshoeven in Berkel-Enschot de oproep om 15.000 kilo van hun heerlijke kazen te 'redden'. Met behulp van Breda Maakt Mij Blij en Tilburg Maakt Mij Blij is er in vijf dagen tijd al 10.000 kilo verkocht. Zal broeder Isaac zijn volledige kaas-overschot kwijtraken?

Voorafgaand aan de reddingsactie durfde broeder Isaac niet op dit succes te hopen: "We zijn volledig overrompeld door de media-aandacht en de hoeveelheid bestellingen. Er liggen zelfs aanvragen uit Schotland en Frankrijk. Als dit zo doorgaat, gaat onze wens in vervulling en kunnen wij een tweede school bouwen in Oeganda!"

Werk aan de winkel
Zoveel bestellingen verwerken brengt wel veel werk met zich mee. Thibaud van der Steen van het Maakt Mij Blij platform legt uit: "We zijn nu druk met het voorbereiden van de pick ups en het beantwoorden van de vele vragen die binnenkomen, maar de zwaarste klus ligt momenteel bij de monniken zelf. Die zijn namelijk met man en macht in de weer om 10.000 kilo kaas op te snijden."

Broeders overtreffen zusters
Ook Thibaud is, hoe kan het ook anders: blij. "De wijnactie voor de zusters uit Oosterhout was al een megasucces, maar het lijkt erop dat we deze gaan overtreffen." En hoewel dit project nog niet is afgerond, is het team van Maakt Mij Blij alweer bezig met het volgende. "De voorbereidingen voor onze kerstpakketten in samenwerking met Stichting Nora Werkt zijn begonnen, en we gaan weer gladiolen en pompoenen redden. Maar mocht iemand een gouden tip hebben voor een nieuwe reddingsactie, dan houden wij ons heel graag aanbevolen."

Bestellen kan via www.maaktmijblij.nl of via de social media kanalen. De kaaspakketten worden thuisbezorgd of kunnen worden opgehaald. Het ophaalmoment is op zaterdag 10 juli bij Brouwerij Frontaal in de Belcrum of bij Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot. 

Voor meer informatie:
Kaasmakerij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven
Eindhovenseweg 3
5056 RP Berkel-Enschot
+31 (0)13 540 85 08
kaasmakerij@koningshoeven.nl
www.trappistenkaas.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.