Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Farm Dairy en Veco Zuivel willen samen verder

Farm Dairy is voornemens om Veco Zuivel over te nemen. Beide bedrijven zijn nog in afwachting van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Er is gekozen voor één onderneming met twee productielocaties, te weten de huidige fabrieken in Lelystad (Farm Dairy) en Zeewolde (Veco Zuivel). Hierin blijft ook plek voor de merkactiviteiten van Veco, zoals Betsie’s geitenmelk, Bessola, Flevomel en Vecozuivel biologisch. Alsook voor de producten in food service, b-to-b en export, die ook een aanvulling betekenen op de activiteiten van Farm Dairy.

Gezamenlijk vormen Farm Dairy en Veco Zuivel een middelgrote zuivelleverancier. De circa 200 medewerkers verwerken jaarlijks 250-300 miljoen liter melk tot dagverse zuivelproducten zoals melk, yoghurt, vla, kwark, drinkyoghurt en boter. Alle aangeleverde melk is afkomstig van Nederlandse melkveehouders, via verschillende leveranciers.

Verduurzamen
In de Farm Dairy plant in Lelystad wordt grotendeels PlanetProof melk verwerkt, gevolgd door weidemelk en in mindere mate biologische melk. Omdat Veco Zuivel sterk is in biologisch en BLK gecertificeerd is, vullen de bedrijven elkaar goed aan. Veco Zuivel heeft zelfs aan de wieg gestaan van BLK zuivel. Bovendien groeit bij retailers de behoefte naar een eigen (gesloten) duurzame melkstroom, vaak in samenwerking met melkveehouders. Alleen gezamenlijk kan aan deze vraag naar meer melkstromen worden voldaan en zal het volume aan duurzame melk versneld groeien, zo stellen de producenten.   

Voor meer informatie:
Farm Dairy
www.farmdairy.com

Veco Zuivel
www.vecozuivel.com

Publicatiedatum: