Wethouder opent melktap bij biologische boerderij De Haarmeyer

Tholen - Op maandag 21 juni opende wethouder Bart Jaspers Faijer van de gemeente Ommen de melktap in het ErfGoed winkeltje van biologische boerderij De Haarmeyer in Witharen. Nadat de wethouder de eerste fles melk had gevuld, werd het bord aan de weg gezet.

Wethouder Bart Jaspers Faijer tapt de eerste melk. Foto: Anita Koonstra 

Rauwmelkse kaas
Met de komst van de melktap is er in de winkel een steeds groter aanbod van producten van het erf. Dat begon dit voorjaar met de verkoop van rauwmelkse kazen, vertelt Annemiek Timmerman. "De mobiele kaasmakerij van De ErfKazer komt bij ons op het erf en terwijl de koeien gemolken worden, verwerkt hij de melk tot rauwmelkse kazen." 

Tweedehands melktap
Onlangs werd een fietsschuurtje opgeknapt en omgetoverd tot winkeltje. "We deden inspiratie op bij andere boerderijen. De een heeft alleen een koelkast en de ander een complete winkel. We zochten iets dat bij ons zou passen. Ik zag toen bij een van die boerderijen een melktap staan. Die stond op ons verlanglijstje, maar we dachten dat het financieel nog niet haalbaar zou zijn om er een aan te schaffen. Via Facebook konden we er onverwachts een overnemen. Hij was niet meer nodig en is nog helemaal goed."

Gunstige locatie
In het ErfGoed winkeltje worden naast de kazen en de rauwe melk ook eieren, jams, chutneys en allerlei andere producten aangeboden die op het erf worden geproduceerd. Annemiek verwacht genoeg klanten door de gunstige locatie van de boerderij. "Sowieso is Ommen heel toeristisch. We zitten aan een doorlopende weg waar veel gefietst wordt. Er is een knooppuntenroute en naast ons is een beeldentuin die van donderdag tot en met zondag geopend is. Ik denk dat we in het weekend de meeste klanten kunnen verwachten." 

Voor meer informatie:
De Haarmeyer
Witharenweg 26
7738 PG Witharen
06 48482846
info@dehaarmeyer.nl
www.dehaarmeyer.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven