"Argentijnse 'zero pollution' appelen zijn 19 eurocent per kilo gezonder"

De EU Groene Week 2021, die op 31 mei begon, draait dit jaar om Zero Pollution. Eosta doet in het kader van deze week de onbespoten 'zero pollution' Argentijnse appelen van Nature & More teler Hugo Sanchez in de aanbieding. Klanten kunnen gebruikmaken van tickers en True Cost gegevens om de positieve impact van deze biologische appelen bij consumenten in beeld te brengen. De Royal Gala en Cripps Pink appelen van de Argentijnse telers Hugo en Nicolas Sanchez voldoen nu al aan de EU-normen voor 2030 en waarschijnlijk ook die van 2050.

19 cent per kilo gezonder
Accountancy EY heeft voor Eosta’s True Cost of Food campagne uitgerekend dat deze biologische appelen 19 eurocent per kilo gezonder zijn dan gangbare appelen, puur door het verschil in gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Dit bedrag is gebaseerd op de waarde van de productieve tijd die je anders als gevolg van ziekte verliest (gemeten in DALY’s). Ook bodem, lucht en water in de biologische appelboomgaarden blijven echt schoon.

Sociale en ecologische duurzaamheid
De appelen van de familie Sanchez worden geteeld in een zonnig, droog klimaat waardoor de telers geen last hebben van schimmelziektes en makkelijker zonder chemische gewasbeschermingsmiddelen kunnen werken. Hoewel de appelen van ver komen, weegt de energie van zuinig boottransport op tegen de energie van maandenlang bewaren in een koelcel. Daarbij komt de positieve impact van de teelt voor de lokale Mapuche bevolking en de positieve impact van biologische teelt op water, bodem en biodiversiteit. 

Voor meer informatie:
Eosta
+31 (0)180 635500
info@eosta.com
www.eosta.com  
www.natureandmore.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven