Negen Brabantse extensieve melkveehouders richten coöperatie op

Anderhalf jaar nadat biologisch melkveehouder Jack Verhulst het initiatief nam om extensieve melkveehouders in Brabant te verenigen, is coöperatie De Landschapsboeren een feit. Vorige week werd het officieel toen Jack als voorzitter samen met secretaris Hein Klaasen bij de notaris hun handtekening zetten.

Hein Klaasen en Jack Verhulst tekenen voor de coöperatie.
Foto: De Landschapsboeren

"Als coöperatie van Brabantse melkveehouders kunnen we nu echt van start om naast onze melk ook ons landschap te verwaarden in de vorm van Landschapsdiensten. Voorbeelden van deze ecosysteemdiensten zijn het vastleggen van CO2 in onze bodem en het zorgen voor betere waterkwaliteit. Particulieren, bedrijven of overheid kunnen deze Landschapsdiensten afnemen. "Door een financiële vergoeding voor deze diensten blijft onze extensieve manier van boeren volhoudbaar en aantrekkelijk voor volgende generaties."

Naast Biologisch Melkveebedrijf Hillekens Hoeve en biologische boerderij Klaasen Natuurlijk telt de coöperatie zeven leden: biologisch melkveebedrijf de Werd van den Berg in Gewande,  biologisch melkveebedrijf De Kerkhoeve in Helvoirt, De Aalsthoeve in Esbeek, Melkveebedrijf Millenaar in Dussen, Biologische Boerderij De Hofstad in Son en Breugel, Melkveebedrijf Sprangers in Kaatsheuvel en Biologische Melkveehouderij Doortjeshoeve in Lage Mierde.

Voor meer informatie:
De Landschapsboeren
www.delandschapsboeren.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven