Robuuste Cayman in top-20 van meest innovatieve rassen

In de lijst van 'De 20 meest innovatieve rassen van 2020' dat European Seed samenstelde, staat het nieuwe aardappelras ‘Cayman’ van HZPC.

European Seed wilde zowel nieuwe rassen belichten als een voorproefje geven van de verschillende innovaties die er binnen de sector zijn. Niet alle 3.500 nieuwe rassen en soorten van 2020 konden worden gepresenteerd. Daarom heeft European Seed de nationale zaadverenigingen en vele andere partijen in de Europese zaadsector gevraagd om hun lijst op te sturen met welke rassen in hun ogen de meest innovatieve van vorig jaar waren. HZPC nomineerde daarom Cayman.

Sterke auto
De naam ‘Cayman’ verwijst naar een ‘sterke auto’, en sterk volgens de veredelaar is precies wat dit aardappelras is. "Het combineert een sterk resistentiepakket met een goede droogte- en hittetolerantie, waardoor het overal kan worden geteeld en zelfs voor biologische teelt kan worden gebruikt. Naast een goede opbrengst en een hoog drogestofgehalte heeft het ras ook een uitstekende Phytophthora-resistentie, zowel in het loof als in de knollen. Het heeft een zeer snelle opkomst en sterk, goed dekkend blad. Telers kunnen twee of zelfs drie gewassen per jaar produceren."

Cayman heeft een hoge adaptatie, waaronder een zeer goede prestatie in de tropen. Het is geschikt voor koken, bakken, huisgemaakte frites, chips en biologisch. Een echt robuust ras dus.

Voor meer informatie:
HZPC Holding  
+31 (513) 48 98 88
info@hzpc.com 
www.hzpc.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven