Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
OP Agrologica

Siciliaanse bio-druif populair in Frankrijk, Duitsland en Scandinavië

"We zitten midden in het druivenseizoen. De oogst verloopt vooralsnog zoals verwacht. Geavanceerde bedrijven zoals het onze, die ook gewassen in de kas hebben staan, hebben helemaal geen last gehad van een vertraging van de oogst als gevolg van het koude en regenachtige voorjaar", zegt Vito Cascone, commercieel directeur van de Siciliaanse telersvereniging OP Agrologica. "Dankzij onze moderne teeltmethoden zijn we begin mei op het juiste moment begonnen. Toen lieten de druiven al een Brix-waarde van meer dan 14 optekenen."

Vito Cascone

"Dit jaar hebben we geen enkel probleem met de teelt. We zijn vrij van plantenziekten en de algemene kwaliteit is uitstekend. De druiven zijn goed gevormd en de trossen zijn homogeen en een lust voor het oog. We hebben witte en zwarte druiven, zowel pitloze rassen als met pit. We hebben traditionele rassen, maar ook druiven met een toegevoegde waarde, die het vooral in het buitenland goed doen."

Biologische teelt sinds 1996
"De kwaliteit is dit jaar beloond met prijzen die voor de eerste volumes 30% hoger lagen dan die van vorig jaar in dezelfde periode. Gewoonlijk dalen de prijzen dan beetje bij beetje naarmate er meer en meer hoeveelheden op de markt komen. Onze druiven genieten van een goede vraag, omdat ze biologisch geteeld worden. Ze maken de helft van onze omzet uit."

"Met ons areaal van ongeveer 200 hectare, waarvan een deel kasteelt is, kunnen we continu onze buitenlandse klanten beleveren. We zetten 40% van onze druiven in Frankrijk af, 30% in Duitsland en 20% in Scandinaviƫ. Slechts 10% van onze afnemers zijn Italiaanse bedrijven. Frankrijk waardeert onze druiven vooral omdat ze op het juiste rijpingspunt worden geoogst. De kleur neigt dan naar geel en het suikergehalte is hoog. In augustus is het de beurt aan de middellate druivenrassen, zowel witte, roze en zwarte druiven. Het laatste fruit plukken we eind november", besluit Cascone.

Voor meer informatie:
Vito Cascone
Agrologica OP S.A.R.L
C/da Coffa - Zona Ind/le, SNC
97012 Chiaramonte Gulfi (RG) - Italiƫ
Tel: +39 335 7026278
[email protected]
www.opagrologica.it

Publicatiedatum: