David Machado, Banagrumes:

"De afzet van biologische blauwe bessen uit Spanje is nog nooit zo stabiel geweest"

Sinds drie jaar biedt Banagrumes onder het merk 'Bio'Sélect' biologische blauwe bessen uit Spanje aan. "Voor deze producten, die we aanbieden van februari tot juni, werken we voornamelijk samen met twee Spaanse leveranciers," vertelt David Machado, leverancier van Banagrumes. "Volgende week organiseer ik de laatste export vanuit Spanje van ongeveer 200 kilo. Daarna is het tijd om plaats te maken voor het Franse zomerseizoen, in het kader waarvan onze Franse teler ons 100% residuvrije en 100% gewasmiddelenvrije HEV gecertificeerde producten belooft."

Trendy producten die aan populariteit winnen
Sinds Banagrumes in 2016 is begonnen met het op de markt brengen van blauwe bessen, heeft David de markt zich goed zien ontwikkelen. "We zien dat blauwe bessen trendy producten zijn die geleidelijk aan aan populariteit winnen. Blauwe bessen behoren tot de categorie superfood, hebben uitstekende eigenschappen en zijn heel gemakkelijk te eten als tussendoortje. We geloofden meteen in het ontwikkelingspotentieel van blauwe bessen. Tijdens het hele seizoen is de afzet vlot en regelmatig verlopen en zijn de klanten ons trouw gebleven. Dit is het eerste jaar dat we ten aanzien van de consumptie deze mate van stabiliteit hebben gezien."

Twee verpakkingsformaten
Banagrumes brengt biologische blauwe bassen op de markt in twee verschillende verpakkingsformaten. "Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de diverse waarden, gekoppeld aan biologische producten, maken we gebruik van open kartonnen bakjes van 125 gram. Om nog een stap verder te gaan, bieden we onze blauwe bessen echter ook in bulkverpakkingen van 1 kg aan. Dit formaat verpakkingen verkopen we steeds meer aan speciaalzaken. We proberen het gebruik van kleine verpakkingen te vermijden, maar deze worden, gelet op de ontwikkeling van de consumptie van blauwe bessen, gelukkig ook steeds minder gevraagd."

Voor meer informatie:
David Machado
Banagrumes
+33 (0)1 45 12 28 40
trade.david@banagrumes.com 
www.banagrumes.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven