Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Oers United opereert voortaan onder een nieuw label: Primeale United

Vanaf vandaag heeft Van Oers United al haar werkzaamheden ondergebracht onder een nieuw label: Primeale United. Deze verandering markeert de start van een volgende fase voor het bedrijf, met een nieuwe visie en missie en aangescherpte strategische focus. Het label past bovendien beter bij Agrial, de internationale coöperatie waarvan het bedrijf sinds 2015 een zelfstandig opererend onderdeel is.

"De afgelopen tijd hebben we intern hard gewerkt aan onze toekomstplannen", licht CEO Arno van Dongen toe. "Het is onze missie om op een duurzame manier voedzame, gezonde én lekkere groenten beschikbaar en bereikbaar te houden voor zoveel mogelijk mensen. We zien dat plantaardig eten steeds belangrijker wordt, evenals een zo kort mogelijke weg van land tot klant, met aandacht voor traceerbaarheid van ingrediënten en het eten van lokale producten. Het is de uitdaging om in deze dynamiek onze belofte te kunnen waarmaken: jaarrond beschikbaarheid van de beste groenten voor zoveel mogelijk gezonde en lekkere maaltijden in Europa. Dat kunnen wij als geen ander, omdat wij de hele keten zelf beheren."

Het bedrijf ontstond ooit door het samengaan van Van Noort, van origine een handelsbedrijf in groenten en fruit en het teeltbedrijf Van Oers. Die combinatie en de expertise op beide facetten is tot op de dag van vandaag uniek in de markt. Toen de organisatie in 2015 als zelfstandig opererend onderdeel aansloot bij de internationale coöperatie Agrial, kwam ook die kennis en expertise beschikbaar. En nu, medio 2022 breekt een nieuwe fase aan, als Primeale United. Alle activiteiten van de organisatie, waaronder niet alleen de business in Nederland, maar ook de eigen teelt in Senegal en Marokko, zullen in de toekomst onder dit label vallen.

Naast strategische focus op partnerships met klanten, oplossingen voor consumenten, ketenbeheersing en internationale samenwerking zet Primeale United volop in op innovatie en duurzaamheid om haar marktleiderschap te verstevigen. Met vernieuwingen in alle onderdelen van het proces voegt het bedrijf waarde toe. Van slimme manieren om de bodem gezond te houden en robotisering tot het verduurzamen van verpakkingen.

"Wij lopen voorop met duurzaamheid en willen daarmee een voorbeeld zijn binnen de categorie", aldus Arno van Dongen. "Elke dag opnieuw dagen we onszelf uit méér voor mensen en het milieu te doen. We zetten in op biologische teelt en bevorderen biodiversiteit. Ook doen we alfabetiseringsprojecten en bieden we microkredieten en medische zorg aan onze collega's in Afrika." De komende jaren zijn de reductie van de ecologische voetafdruk en biodiversiteit dé thema’s als het gaat om een gezonde aarde. Op het gebied van gezonde en blije mensen ligt de focus op integriteit in de hele keten en betrokkenheid bij het welzijn, de ontwikkeling en de gezondheid van de medewerkers.

Primeale United
Primeale United is verantwoordelijk voor meer dan 126 miljoen kilo verse groenten op 630 miljoen borden in Europa. Met 900 full time tot wel 5000 flexibele medewerkers op 4 grote eigen teeltbedrijven in Nederland, Noord- en Zuid-Marokko en West-Senegal en afzet in 30 landen wordt een omzet behaald van 260 miljoen euro. Het portfolio bestaat uit 30 verschillende groenten, waaronder de Primeale United iconen zoals sperziebonen, spruiten, maïs, radijs en bosui.

Voor meer informatie:
Yvonne Vanlier
Primeale United
[email protected] 
www.primealeunited.com 

Publicatiedatum: