"Het idee van de statiegeldfles past gewoon goed bij ons"

Inex zet eerste stappen in bio-melk

Tholen - Weidemelk van eigen bodem. Daar staat het Belgische bedrijf Inex voor. Sinds kort biedt Inex ook biologische weidemelk aan. Onder het mom van 'zero waste' is de bio-melk niet alleen in een tetrapak verkrijgbaar, maar ook in een herbruikbare glazen fles waar statiegeld op zit. "Voor ons een logische keuze. Het idee van de statiegeldfles past gewoon goed bij Inex. We zijn als een lokaal bedrijf gestart en in de loop van de jaren met de melkboer meegegroeid", vertelt Leen de Clercq namens Inex.

Foto's: Julie Matthys Photography.

Het bio-concept van Inex is echt nog heel nieuw, benadrukt ze. "Dit alles is echt deze maand pas opgestart. We hebben al heel veel positieve feedback gekregen vanuit de markt." Met de introductie van biologische melk speelt Inex in op de vraag vanuit de markt. "Er is nu voldoende biologische melk van eigen bodem beschikbaar om hiermee aan de slag te gaan. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met meerdere boerderijen die bio-gecertificeerd zijn door TÜV Nord. Ook past deze stap goed bij het het EU-doel om te investeren in meer biologische landbouw richting 2030."

Het bedrijf verwerkt de weidemelk in de thuisbasis in het Oost-Vlaamse Bavegem. Voor de biologische melk zijn er dus twee opties: de glazen statiegeldfles en het tetrapak. "Hiermee bieden we de klant meerdere opties. Zij kunnen kiezen wat het beste bij hen en eventueel binnen hun gezin past." Beide verpakkingsvormen hebben een inhoud van 1 liter. De fles is alleen met halfvolle melk gevuld. Het tetrapak is er met halfvolle en volle bio-melk. "Het pak is ook heel duurzaam. Dit is gemaakt van gerecycled karton, de dop van rietsuiker en de verpakking van plantaardige oorsprong is volledig recycleerbaar."

Naast de volle en halfvolle melk biedt Inex overigens ook biologische yoghurt aan: volle standyoghurt (natuurlijk ongesuikerd, 4x125 gram) en volle roeryoghurt (natuurlijk ongesuikerd, 1 liter).

Voor meer informatie:

Leen de Clercq
Inex
Meulestraat 19
B-9520 Bavegem
+32 (0)9 363 82 82
ldeclercq@inex.be 
www.inex.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven