Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Anita Groenendijk: "Veel jongeren zijn tegenwoordig heel bewust bezig"

Moeder en dochter openen Nieuw Mos Warenhuis

Tholen - Nieuwe Mos Warenhuis in Amersfoort opende afgelopen donderdag de deuren. Dit duurzame warenhuis aan de Leusderweg wordt gerund door Anita Groenendijk en haar dochter Sanna Botter. "De eerste dagen waren super. Veel mensen hebben al een kijkje genomen en we hebben eigenlijk uit alle productgroepen wat verkocht. Het gaat om een heel gevarieerd publiek. Van een oudere heer uit Driebergen die sokken kwam kopen tot jongeren die een undyed Kuyichi jeans willen aanschaffen", vertelt Anita.

Sanna Botter, Ruben Kool en Anita Groenendijk. Ruben is vanuit de vennoten nauw betrokken bij het duurzame warenhuis. 

Qua aanbod richt Nieuw Mos Warenhuis zich echt op spullen die je gebruikt. Je vindt er onder meer kleding, schoenen, tassen, cosmetica, boeken, bedlinnen, babyspullen en servies. "Er liggen wel wat hebbedingetjes, maar we hebben bewust gekozen voor heel veel gebruiksvoorwerpen." Gevraagd naar het voor haar meest opvallende product, noemt Anita de cerise rode cowboylaarzen, gemaakt van gerecycled leer. "We werden tijdens onze zoektocht naar mooie producten echt regelmatig positief verrast."

Ook voor sieraden en zonnebrillen kan men bij Nieuw Mos Warenhuis terecht.

Moeder en dochter hebben alles samen ingekocht. Hiervoor hebben ze stad en land afgereisd om zoveel mogelijk producten ook zelf te kunnen zien en voelen. Anita: "Wat ons vooral opviel is dat er gewoon best veel duurzaam aanbod is. Duurzaamheid is nu eenmaal ook een heel breed begrip. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de herkomst van de grondstoffen, de arbeidsomstandigheden in de productie. Is het een product dat lang mee gaat en is het recyclebaar? Het is heel boeiend dat er zoveel verschillende aspecten aan het begrip duurzaamheid zitten."

Het assortiment is geschikt voor jong en oud, vrouw en man. "Zeker wat dat betreft is het heel fijn werken met Sanna, aangezien zij precies weet wat er leeft onder haar generatie. Daar kunnen we met ons aanbod op inspelen. Veel jongeren zijn tegenwoordig heel bewust bezig met wat ze kopen. Dat is echt heel anders dan hoe het vroeger was." Anita verwacht dat het assortiment zeker nog uitgebreid zal worden, al is het al vrij compleet. "We zijn heel blij met het assortiment waarmee we gestart zijn. Dit zal zich vanzelf wel gaan ontwikkelen. En we staan uiteraard open voor suggesties van klanten."

Verbonden met natuurvoedingwinkel
Nieuw Mos Warenhuis is onderdeel van Nieuw Mos, dat verder uit een Natuurvoedingswinkel en een Eetcafé bestaat. Ruben Kool heeft vanuit de eigenaren van Nieuw Mos het warenhuis samen met Anita Groenendijk opgezet en de hele bouwbegeleiding gedaan. Het warenhuis is in het pand naast de winkel gevestigd. Door middel van een schuifdeur zijn de twee panden aan elkaar verbonden. "Dit werkt goed. We merken nu al dat klanten na het doen van de boodschappen ook graag even komen funshoppen bij ons."

Moswand als eyecatcher
Eyecatcher in de winkel is de groene wand achter de kassa, geheel toepasselijk bekleed met mos. Het mos haalt vocht uit de lucht en je hoeft het dus geen water te geven. De ondernemers zijn erg trots op het eindresultaat. "Het is exact geworden wat we wilden. De uitstraling is heel eigentijds. En toch krijgen we zowel van oudere als jongere klanten de complimenten."

Ook een ruime keuze aan boeken. 

Ook aan de baby's is gedacht... 

Nog wat meer babyspullen. 

Speelgoed e.d. 

Voor meer informatie:

Anita Groenendijk
Nieuw Mos Warenhuis
Leusderweg 21
3811 NK Amersfoort
06 18993837
info@nieuwmos.nl 
www.nieuwmos.nl 
Instagram
Facebook


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven