"Ook bio-landbouw heeft zijn aandacht bij oriëntatie op zijn portefeuille"

Tweede Kamerlid Derk Boswijk bezoekt Hoeve Ackerdijk

Tholen - CDA'er Derk Boswijk stond vanmorgen extra vroeg op. Hij begon zijn verjaardag met een werkbezoek aan Hoeve Ackerdijk. Het nieuwe Tweede Kamerlid, met landbouw in zijn portefeuille, meldde zich om 7 uur bij het biologisch melkveebedrijf in Schipluiden (Midden Delfland).

Bio-melkveehouder Arie van den Berg vertelt hierover: "Derk oriënteert zich nu breed op zijn portefeuille landbouw. Daarbij heeft ook biologische landbouw zijn aandacht. Ik heb al eerder contact met hem gehad en hij gaf toen al aan interesse te hebben om een bezoek te brengen aan ons bedrijf. Zeker in deze fase is het mooi om te zien dat de jongere generatie er voor open staat om meer te weten te komen over de biologische werkwijze."

Van links naar rechts: Arie van den Berg, Derk Boswijk, Rob Zwaard (fractievoorzitter CDA Midden-Delfland) en wethouder Frank ten Have.

Arie geeft aan dat het een fijn en open gesprek was. "Er zijn afspraken gemaakt om te komen tot een bredere kennismaking met de biologische sector. Ook de plek van de gemeente Midden Delfland met het belangrijke open agrarische landschap tussen Rotterdam, Den Haag en Westland kwam aan de orde." CDA fractieleider Zwaard en wethouder Ten Have waren daarvoor ook even bij Arie aangeschoven over het perspectief van de landbouw dicht bij de grote steden te praten. "Ook daar zijn nuttige onderwerpen over uitgewisseld. Goed om zo Tweede Kamerleden met aandacht voor de biologische sector te kunnen ontvangen."

Voor meer informatie:

Arie van den Berg
Hoeve Ackerdijk
Rotterdamseweg 223
2636 KC Schipluiden
0152 560171  
hoeveackerdijk@hetnet.nl 
www.hoeveackerdijk.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven