Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alnatura doneert 170.000 euro aan Demeter-melkveebedrijven

Voor het zevende jaar steunt Alnatura het werk van de Demeter-melkveebedrijven met een donatie in het kader van haar Fair Project met de zuivelcoöperatie Schrozberg. Onlangs overhandigde de biologische detailhandelaar 25.000 euro aan deze zuivelpartner, die het bedrag op zijn beurt doorgaf aan zijn coöperatieve boerderijen.

Sinds 2014 zet Alnatura voor elk verkocht kopje Demeter-roomyoghurt van 150 gram een zogenaamde 'toekomstige bijdrage' opzij, die vervolgens terugvloeit naar de zuivelcoöperatie - telkens gedurende een jaar opgebouwd. De afgelopen jaren is op die manier 170.000 euro ingezameld als premie voor de Demeter-melkveebedrijven.

"De landbouwers van Demeter zetten zich op voorbeeldige wijze in voor de biologische landbouw. Zij hanteren de strengste eisen op het gebied van dierenwelzijn en de hoogste kwaliteitsnormen. Dit vergt een bovengemiddelde inspanning van de boeren. Wij willen deze bijzondere vorm van landbouw promoten - met eerlijke prijzen en de toekomstige bijdrage als extra bedankje", verklaart Reinhard Koth, die bij Alnatura verantwoordelijk is voor het melkassortiment.
Friedemann Vogt, directeur van de zuivelcoöperatie Schrozberg, bevestigt de zin van het project: "Wij zijn zeer dankbaar voor projecten als dit, omdat ze ongeacht het bedrag het dagelijkse werk van de melkproducenten eren en actief ondersteunen."

Bron: Alnatura

Publicatiedatum: