Ook biologische melkveehouders zijn welkom

De Groene Weg zoekt samenwerking met meer boeren

De markt voor biologisch vlees groeit, zowel in Nederland als in de landen om ons heen. Dat merkt ook De Groene Weg, die onder andere met ruim honderd varkenshouders de op één na grootste aanbieder van biologisch vlees is in Europa. Om verdere groei in Nederland en daarbuiten te realiseren, zoekt De Groene Weg meer biologische boeren om een unieke, intensieve samenwerking mee aan te gaan. Ook melkveehouders zijn welkom.

De Groene Weg is marktleider in Nederland op het gebied van biologisch vlees en blijft stappen zetten, ook buiten Nederland. De ambitie is om te groeien en daarvoor komt De Groene Weg graag in contact met biologische boeren of boeren die overwegen om de overstap naar biologisch te maken. "Ongeveer 80% van onze biologische boeren zijn varkenshouders", vertelt directeur Allard Bakker. "We willen nadrukkelijk ook biologische melkveehouders uitnodigen om met ons in gesprek te gaan over onze werkwijze, ons productieproces en de klanten die wij bedienen. Als zij hun koeien, waar zij veel tijd en liefde in hebben gestopt, uit het melkproductie-proces halen, weten zij dat bij De Groene Weg hun dieren worden verwerkt tot een goed en eerlijk vleesproduct voor de consument."

Ketenbeheersing
"Ketenbeheersing is de grootste kracht van De Groene Weg. Hier zijn we uniek in", legt Allard uit. "We geven de voorkeur aan rechtstreeks contact met onze boeren. Dan kunnen wij onze informatie het beste delen en horen we van hen ook wat er speelt. Als ketenregisseur zorgen we voor een gezond evenwicht tussen mens, natuur en dier. Wij sturen dan ook op kwaliteit en dat werpt zijn vruchten af. Onze biologische boeren ontvangen een goede prijs, de dieren hebben een goed leven en het uiteindelijke product is smaakvol en goed geproduceerd."

Betrouwbare partij
"We bewegen ons in een markt die sterk groeit", vervolgt hij. "Dit is ook zeker het geval in de landen om ons heen, waar wij dus goede afzetmogelijkheden hebben. We kunnen daarom langetermijn afspraken maken met onze biologische varkens- en melkveehouders. Ook zijn wij voor hen een betrouwbare partij, die 52 weken per jaar beschikbaar is."

Voor meer informatie: info@degroeneweg.nl en www.degroeneweg.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven