Subsidie beschikbaar voor onderzoek en ontwikkelen van innovaties voor stalsystemen

Veehouders die een nieuwe techniek of maatregel bedacht hebben om broeikasgas- of stalemissies te verminderen, kunnen mogelijk  subsidie krijgen om hun innovatie te onderzoeken en ontwikkelen. Samen met een onderzoeksorganisatie kunnen zij een aanvraag indienen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Deze aanvraagperiode is in totaal € 25 miljoen beschikbaar voor de subsidie.

Belangrijke veranderingen
Na de vorige aanvraagperiode in 2020 veranderden een aantal regels voor deze subsidie. Pluimveehouders kunnen de subsidie ook aanvragen. Veehouders kunnen ook een combinatie van technieken en managementmaatregelen onderzoeken en ontwikkelen. Voor elk type onderzoek geldt dat de veehouder in de eerste fase van uw project 25% van de kosten aan subsidie krijgt. Tot slot kunnen veehouders ook alleen subsidie aanvragen voor de meetfase (fase 2).

Deze subsidie is voor veehouders met melkvee, vleeskalveren, varkens, vleeskuikens, (groot)ouderdieren van vleeskuikens, leghennen en (groot)ouderdieren van leghennen en melkgeiten. De subsidie is voor een innovatie in een nieuw of bestaand stalsysteem. Onder stalsystemen vallen dierenverblijven, mestopslag
voeropslag, mestkelders en mestbewerkingsinstallaties. 

De aanvraaperiode is gestart vanaf 24 februari 2021. De aanvraag moet op 4 mei om 17:00 uur bij RVO binnen zijn. Deze regeling loopt tot en met 2024. 

Lees op de website van RVO meer over de voorwaarden.

Bron: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven