Biomeerwaardekip komt met nieuwe producten

"Samen met zorg gehouden en bereid"

Door het dichter bij elkaar brengen van de pluimveehouders met biologische leghennen en de consumenten wordt recht gedaan aan de maatschappelijke wens om een eerlijk stuk biologisch vlees tegen een betaalbare prijs in de markt te zetten. Dat is de missie van Biomeerwaardekip. Inmiddels zijn al meer dan 150 pluimveehouders lid van de korte ketenorganisatie. 

Korte keten
Volgens algemeen directeur Wytze van der Meer loont het juist nu om als keten samen te werken. "De huidige tijd kenmerkt zich door grotere marktpartijen, zoals de retailers en inkooporganisaties. Door samen te werken in één korte keten hebben wij nu naast de slagkracht ook transparantie in de keten en zijn we dé biologische pluimveeketen geworden, waar diervriendelijkheid, duurzaamheid en rendement in de genen zit." 

Biomeerwaardekip werd in 2008 opgericht als leveranciersvereniging. Twee jaar geleden werden nog meer partijen uit de keten gebundeld. De verkoopactiviteiten werden door intensieve samenwerking van de leveranciersvereniging Biomeerwaardekip en slachterij W. van der Meer en Zonen ondergebracht in het nieuw opgerichte bedrijf Biomeerwaardekip. 

Nieuwe producten
"Onze activiteiten zijn het afgelopen jaar gericht op het samenstellen van een uitgekiend assortiment biologische producten. Binnenkort  introduceren wij deze hoogwaardige en interessant geprijsde biologische producten." Daarmee wil de organisatie aan de wens van de consument, een eerlijk stuk biologisch vlees tegen een betaalbare prijs, beantwoorden.

Kernwaarden
Biomeerwaardekip stelt zich ten doel vanuit het gemeenschappelijke belang van alle ketenpartners het biologische vleesproduct van leghennen op een zo efficiënt en verantwoord mogelijke manier bij zijn of haar klanten onder de aandacht te brengen. "De belangrijke kernwaarden die daar een rol in spelen zijn onder andere duurzaamheid, dierwelzijn, een echt korte keten en meerwaarde voor een prijsvriendelijk biologische product creëren", legt Wytze uit. "Een bijkomend voordeel van deze korte keten is dat door de betere samenwerking, de wederzijdse belangen op elkaar afgestemd worden en het rendement voor de aangesloten pluimveehouders zal verbeteren." 

Samen met zorg gehouden en bereid 
Sinds kort introduceert Biomeerwaardekip zich met een nieuwe slogan: Samen met zorg gehouden en bereid. "Het 'samen' benadrukt de hele ketengedachte, waarbij iedere schakel verantwoordelijk is voor de gehele keten. 'Met zorg' benadrukt de tomeloze inzet van de leden pluimveehouders om de biologische kippen een goed leven te geven. Deze samenwerking betekent ook, dat de aangesloten pluimveehouders een meerprijs ontvangen voor de extra inzet. Hierdoor krijgen onze afnemers de beschikking over vlees van biologische leghennen dat voldoet aan alle eisen van eerlijke, voedselveilige en betaalbare producten." 

Voor meer informatie:
Biomeerwaardekip B.V.
Wytze van der Meer
algemeen directeur
06-51606114

Marten van der Steeg
Commercieel manager
06-22387672

www.biomeerwaardekip.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven