Eén adres voor stalstrooisels, bijproducten en ruwvoer: Berg Fourage breidt bio-assortiment uit

"Voederbieten terug van weggeweest"

Berg Fourage uit Nunspeet breidt haar assortiment Skal-gecertificeerde producten continu uit. Als biologische veehouder ben je niet alleen voor bijvoorbeeld hooi of stro bij hen aan het juiste adres. Denk zeker ook aan innovatieve stalstrooisels als speltdoppellets en eierschalen, aan eersteklas bijproducten als sojabostel en voeraardappelen en aan hoogwaardig ruwvoer als luzerne en snijmaïs. Berg Fourage beoogd met een breed en vernieuwend bio-assortiment de Nederlandse rundvee- en geitenhouders jaarrond te voorzien van gecertificeerd veevoer en strooisel.

De Fouragehandel uit Nunspeet rekent nu zo'n 300-400 biologische rundvee- en geitenhouders tot haar klantenbestand.

Goed basisrantsoen bij hoge voerprijzen en grillige groeiseizoenen
Met stijgende krachtvoerprijzen en soms grillige groeiseizoenen, biedt Berg Fourage een vaste waarde in bijproducten en ruwvoer. Reststromen zoals aardappelen of wortelen doen uitstekend dienst als biologische veevoer voor extra energie, meer groei of hogere melkgehaltes. Ruwvoer wordt jaarrond door Berg geleverd, onder andere vanaf de enkele honderden hectares biologisch land uit eigen beheer. Denk daarbij aan bijvoorbeeld luzerne, grasklaver of snijmais, geleverd in balen, uit de kuil of rechtstreeks van het land. Altijd met de juiste analyses en Skal-gecertificeerd. Zo ben je als veehouder te allen tijde verzekerd van een goed en biologische basisrantsoen.

Voederbieten terug van weggeweest
De Fouragehandel uit Nunspeet rekent nu zo’n 300-400 biologische veehouders tot haar klantenbestand. In een groeiende markt merken zij dat er ook steeds meer behoefte is aan specifieke producten. "Neem de voederbieten", schetst productspecialist Henry Westerink. "Die zijn weer helemaal terug van weggeweest. De hoge suikergehaltes en het overtuigende effect op de vet- en eiwitgehaltes in melk maakt ze ook in de bio sector steeds populairder." Berg Fourage koopt voederbieten grootschalig in bij (biologische) akkerbouwers in heel Nederland. "Volume geeft zekerheid", stelt Westerink. "Zo kunnen we garanderen dat we het hele stalseizoen biologische bieten kunnen uitleveren voor een eerlijke prijs."

Voederbieten zijn terug van weggeweest. De hoge suikergehaltes en het overtuigende effect op de vet- en eiwitgehaltes in melk maakt ze populair. Berg Fourage koopt bio-bieten grootschalig in, om het hele stalseizoen levering te kunnen garanderen. 

Voor meer informatie
Benieuwd naar het vernieuwde biologische assortiment, de dagprijzen of service van Berg Fourage? Neem dan contact op met 0341 768222, mail verkoop@bergfourage.nl of kijk op www.bergfourage.nl

Heb je zelf een (constante) reststroom die dienst kan doen als veevoer? Ga je biologische voederbieten telen? Of heb je ruwvoer over? Bel 0341 768222 of mail inkoop@bergfourage.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven