Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Als het niet lukt, moeten we de melk laten lopen"

Strenge vorst extra uitdaging voor biodynamisch melkveebedrijf op de Gouden Boaiem

Tholen - Op natuureiland de Gouden Boaiem in Friesland zorgt de strenge vorst voor een extra uitdaging. Bij het biologisch-dynamisch melkveebedrijf van de familie Bokma kan de melk niet worden opgehaald door kaasmaker Henri Willig, omdat er ijs ligt in het omringende water van de Wijmerts.

Om in elk geval wat melk weg te krijgen, is op het vasteland, bij restaurant Omke Jan in Woudsend, een tijdelijke melktap geopend. Vanaf vandaag tot aan zaterdag, van 14.00 tot 18.00 uur kan men daar voor € 1,00 per liter biologische melk van de Jersey- en Fleckvieh koeien halen. Sinds deze actie via social media gedeeld werd, stromen er al heel wat bestellingen binnen, vertelt Pytsje Bokma desgevraagd. "In de zeven jaar dat wij hier zitten hebben we dit nog niet meegemaakt. De vorige bewoners hebben dit wel vaker aan de hand gehad."

Ondertussen wordt er hard gewerkt om het ijs weg te krijgen zodat de dekschuit zijn werk kan doen en de tankauto vanmiddag de melk op kan komen halen. "De vorst zet door, het wordt weer een uitdaging om het zondag voor elkaar te krijgen. Dus we gaan door met het tappen van melk want als het niet lukt, moeten we de melk laten lopen."

Voor meer informatie: www.goudenboaiem.nl