Passende productielocatie biedt Craft Dairy nieuwe mogelijkheden

Craft Dairy, producent van Yogarde en Drentse Aa Zuivel, heeft haar nieuwe productielocatie in Tweede Exloërmond in gebruik genomen. Ruim drie jaar na de start van Craft Dairy en na meer dan 30 jaar gevestigd te zijn geweest in Rolde, is het tijd voor iets groters. Het grotere pand, dat werd gebruikt door ZuivelCulinair, biedt Craft Dairy veel kansen, zo geeft eigenaar Yuri Blanken aan. "De groei in ruimte geeft ook groei in mogelijkheden. Dit zal in de eerste plaats worden ingezet om dat wat we doen, nog veel beter te doen. De ambachtelijke productie van zuivel op een professionele wijze, waarbij smaak en duurzaamheid voorop staan."

En daar blijft het niet bij volgens Yuri: "We zullen de mogelijkheid krijgen de laatste kunststof verpakkingen uit ons assortiment te halen en meer efficiëntie en continuïteit in onze huidige processen te krijgen. Daarnaast geeft het de kans om ons assortiment verder uit te breiden in zuivelproducten in glasverpakking of de productie van nieuwe productgroepen."

Voor de regio
Craft Dairy produceert biologische zuivelproducten van koe-, geiten-, en schapenmelk uit de directe regio. De producten worden onder meer verkocht onder het Drentse Aa Zuivelmerk. Landelijk in de natuurvoedingsmarkt en regionaal in de retailmarkt.

Om de regionale herkomst nog meer te benadrukken wordt er samengewerkt met andere biologische Drentse producenten. De succesvolle introductie van de PureBlu Karnemelk en Yoghurt is hiervan een goed voorbeeld. Deze producten worden gemaakt met de blauwe bessen van biologische bessenteler Noorderbos uit Tiendeveen.

Craft Dairy
De producten van Craft Dairy zijn goed te herkennen; ze worden verpakt in glazen retourflessen. Yuri vertelt er meer over: "Onze producten onderscheiden zich in kwaliteit en ambachtelijke productiewijze. Ze zijn met recht ambachtelijk, de producten worden gemaakt met methodes en recepten die in de moderne zuivelindustrie niet meer gebruikelijk zijn. Simpelweg omdat ze te veel tijd kosten, niet efficiënt genoeg zijn of gewoon teveel vakmanschap vragen. Zo wordt onze karnemelk nog écht gekarnd uit volle aangezuurde melk en is onze bekende Yogarde een oorspronkelijke standyoghurt. Het is dan ook logisch dat wij gekozen hebben voor glazen verpakkingen, alleen zo blijft de smaak het beste bewaard."

Na een periode van inpakken, verhuizen, installatie en proefdraaien begint iedereen aardig gewend te raken in de nieuwe ruimtes. "Prachtig om te merken hoeveel rust er kan ontstaan als processen makkelijker en soepeler lopen. Iedereen is enthousiast en klaar om nieuwe uitdagingen aan te pakken." Er is ook wat teleurstelling, erkent hij. "We zouden natuurlijk iedereen graag onze nieuwe plek laten zien, maar dat zit er nog niet in. In de loop van het jaar hopen we uitgebreide festiviteiten te kunnen laten plaatsvinden ter ere van de ingebruikname van het pand voor alle betrokkenen en geïnteresseerden."

Op LinkedIn staat ook een video over de verhuizing

Voor meer informatie:

Yuri Blanken
Craft Dairy-Drentse Aa Zuivel
Noorderkijl 19
9571 AR 2e Exloërmond
info@craftdairy.nl 
www.drentseaazuivel.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven